לביבות כתומות ובריאות
מאת: המתכון באדיבות הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
הלביבות הבאות הן הגרסה השפויה והבריאה ללביבות החג.
הירקות שבהן ואופן ההכנה בתנור במקום על המחבת, הופכים אותן לארוחה מזינה וטעימה.
בכל לביבה כ-40 קלוריות, 1.6 גרם חלבון, 1.7 גרם פחמימה, 0.8 גרם שומן ו-0.4 סיבים.
למתכוני בריאות נוספים לחג החנוכה:
פעם בשנה:
מתכון ללביבות כתומות ובריאות
מצרכים ל-8 לביבות
2 בטטות בינוניות
1 כרובית
1 גזר
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
3 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)
כף שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
קולפים את הבטטות וחותכים גס.
שוטפים את הכרובית, מפרקים לפלחים וחותכים גס.
מגררים את הגזר ומכניסים את כל הירקות למעבד מזון, מבלי לבשלם קודם, עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
פורסים נייר אפייה על תבנית.
יוצרים מהתערובת לביבות ומסדרים על גבי נייר האפייה.
אופים בתנור למשך כרבע שעה.
נותנים ללביבות להתקרר 10 דקות לפני ההגשה.