לביבות דלעת אפויות
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
דלעת מגורדת (בערך 1/2 קילו) – ללא קליפה כמובן
בצל קצוץ
כף שמן זית לבצל + כף שמן למריחה
2 כפות פירורי לחם כוסמין אורגניים ללא תוספים
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל, כורכום
אופן ההכנה:
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית סיר מכוסה. מדי פעם להוסיף מים לפי הצורך).
מערבבים הכל ביחד (רצוי בידיים), מהדקים, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים שמן מלמעלה (כף שמן מספיקה לכל הכמות).
אופים כ-30 דקות, או עד שהלביבות מתחילות להשחים.