קצת על לאה ספירולינה
היי שמי לאה כהן, במשך כל חיי סבלתי מעודף משקל (לצורך העניין, בצבא "הצלחתי" לעלות 20 קילו). כולם שואלים אותי איך הצלחת לעלות 20 קילו?? מה אכלת למען השם?! – זהו, שלא אכלתי שונה משאר האוכלוסייה ותאמינו או לא, גם ללא חטיפים, עוגות, שטויות או "אוכל צבאי", כמו שבוודאי חלקכם חושבים. אכלתי בבוקר טוסט עם גבינה וסלט עם חלבון מהחי כמובן, לאחר כמה שעות חטיף אנרגיה לא משביע שרק עשה אותי יותר רעבה ולא מסופקת. בצהריים פחמימה מלאה עם חלבון מן החי, עוד חטיף אנרגיה אחה"צ ובערב חביתה/מקושקשת/ביצה קשה סלט ולחם קל.
עצות על הדרך
"מביני עניין" רבים למיניהם טפטפו לי לאכול הרבה חלבונים מהחי בכל ארוחה כי אחרי אימון הגוף צריך לבנות שריר או לא לאכול שומנים חלילה וכל מיני עצות ממאמנים, ספורטאים, תזונאים, דיאטניות ואפילו בבדיקת דם נתנו לי עצות, ככה על הדרך. מה אכפת לך אמרו, זה בחינם!
אז לקחתי… לאט לאט הרע מצבי, ציפוריים חלשות, שיער שנשר בלי סוף, משקל שלא הפסיק לעלות מעלה מעלה מעלה אך לצערי ללא כל השירים והמנגינות… אפ-אנד-דאון במצבי רוח ובעיקר רצון עז להסתתר פן ייראו שעליתי והתנפחתי עוד קצת.
לאחר שהתוודעתי במקריות מוחלטת לטבעונות וניסיתי לשנות ארוחה ועוד ארוחה, השינוי הגופני החל לאותת! כמובן שהמשכתי לעשות ספורט באותה התדירות, אך כשעשיתי הפסקה מהתזונה, המשקל לא איחר לעלות חזרה מעלה וכך ראיתי כי הרוב מבחינתי, מיוחס לתזונה.
מדוע ייצרתי חטיפי אנרגיה טבעיים משלי?
בשל היותי מתאמנת ומגדירה עצמי כאדם יחסית בריא, לא מצאתי חטיפי אנרגיה ועוגות מחומרים טבעיים בלבד, טבעוניים, לא מעובדים ללא סוכר, קמחים זולים, שמנים מזוקקים ועוד חולרות.
החלטתי לייצר חטיפי אנרגיה משלי באריזות. לפני אימונים, לבוקר קשה, למתוק אחרי אוכל, לנשנוש בריא – הקופסא איתי בתיק לכל מקום שאלך! חטיפי האנרגיה שלי מיוצרים ללא חומרים משמרים, ללא סוכר, קמח או שמן ומכילים רק חומרים טבעיים בתוספת ספירולינה טריה.
אפשר להוסיף את החטיפים לשייקים, יוגורטים או כנשנוש בריא. החטיפים הם בשלושה טעמים- חמאת שומשום מלא, חמאת שקדייה טבעית וחמאת בוטנים טבעית. ספירולינה טריה מוכנסת לחטיפים ובכך אני משמרת את הוויטמינים בתוך החטיפים האיכותיים. כך, החטיפים עוברים השתבחות נוספת. אגב, הספירולינה לא מורגשת בטעם. החטיף מטעים לטבעוניים, סוכרתיים או לכל אדם החפץ בחטיף בריאות אמיתי!
בנוסף, אני מכינה לימי הולדת, אירועים, חגיגות או לסופשים עוגות טבעוניות וטבעיות!
אני מקווה שהסיפור האישי שלי נתן קצת השראה ובעיקר להבחין בין מוצר אמיתי טבעוני וטבעי לבין מוצרים שאינם.
מתכון לעוגת שכבות עם שוקולד מריר ושקדים
מצרכים לתחתית:
200 גרם בסקוויטים פרווה (רצוי ללא גלוטן)
3-4 כפות חלב סויה או קוקוס
2 כפות סילאן
גרידה מתפוז (לא חובה)
למלית:
חבילת שוקולד מריר
חצי כוס שמנת צמחית
2 כפות סילאן
קורט קינמון
לציפוי:
שקדים מולבנים
הכנה:
טוחנים את הביסקוויטים כליל במעבד מזון. מוספים את שאר חומרי התחתית בתוך המעבד מזון ומערבלים. משטיחים על התבנית (אני משתמשת בתחתיות מאפינס קטנים).
למלית: מערבבים את השוקולד והשמנת הצמחית ומוסיפים את הסילאן והקינמון. שמים על השכבה של הביסקוויטים ולקישוט את ציפוי השקדים המולבנים. מכניסים למקפיא לכמה שעות.
להזמנות – לאה כהן 0542254303
מייל- lihicohen3@gmail.com