"כבד" טבעוני מפנק
כבר 7 שנים שאני נמנעת מבשר, אבל טעם הכבד שסבתא שלי הייתה מגישה לנו בילדות, עדיין נשאר…
מכאן נולדה ההשראה למנה המעולה הבאה שכולם אצלי בבית טרפו בתיאבון רב, ואפילו ביקשו שאכין שוב למוחרת.
ניתן להגיש על פירה, אבל את המנה שלקחתי לעצמי הנחתי על עלי רוקולה וכוסברה. יצא נדיר!
מחפשים מתכונים לפירה בריא יותר לצד המנה?
מתכון ל"כבד" טבעוני מפנק
מצרכים:
300 גרם טופו
2 בצלים לבנים
חצי חציל
8 שיני שום
3 כפות סילאן
4 כפות סויה
2 כפות ברנדי
15 חצאים של אגוזי מלך
כף שמן זית
פלפל ומלח
להגשה:
2 בצלים
כפית סילאן (לא חובה)
מלפפון חמוץ
הוראות הכנה:
נחתוך את הבצלים לקוביות.
נחמם כף שמן זית במחבת, ונאדה בה מעט את הבצל.
נחתוך גם את החציל לקוביות, נוסיף גם אותו למחבת, ונמשיך לאדות.
נפרוס את שיני השום ונוסיף פנימה.
בעזרת הידיים, נפורר את הטופו אל תוך המחבת.
נוסי, את הסויה, הסילאן והברנדי ונערבב.
נתבל במלח ופלפל ונמשיך לטגן עד להשחמה.
נוסיף את האגוזים, נערבב ונאדה עוד 2-3 דקות.
להגשה:
נפרוס את 2 הבצלים הנוספים לרצועות, נחמם כפית של מים רותחים במחבת ונאדה.
אם מתחשק לכם מראה מקורמל, תוכלו להוסיף כפית סילאן.
חותכים את המלפפון החמוץ לפרוסות, מסדרים הכל יפה בצלחת ומגישים.
בתיאבון!