טעים להכיר את רותי פינק
אם חשבתם שדיאטניות קליניות נצמדות לתפריטים או תבניות מחשבתיות, רותי היא ההוכחה שאפשר אחרת. היא דיאטנית קלינית שתומכת בצום לסירוגין ומסייעת לאנשים לשלב אותו בחייהם. רותי היא דיאטנית קלינית והוליסטית B.Sc.RD, מומחית לסוכרת, תזונה דלת פחמימות וצום לסירוגין,מ יוצרת הקורס המקיף הראשון בארץ על צום לסירוגין "אכילה לסירוגין לבריאות והרזיה".
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
ברוקולי. זה הכי קלישאתי שבעולם אבל מאז שטעמתי אותו לראשונה אני אוהבת אותו יותר מכל מאכל אחר.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
אני צמה לסירוגין אז לא ממש אוכלת ארוחת בוקר. אבל כשאכלתי אז חביתה עם גבינה בתוכה או שקשוקה זה המאכל המושלם בעיניי לארוחה בוקר בכל יום, ובמיוחד בשבת.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
לא אוכלת ארוחת בוקר. שותה או קפה אמריקנו קר (בקיץ) או חם (בחורף) בלי כלום, או תה ירוק עם יסמין.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שיש דיאטה/תזונה כלשהי שמתאימה לכולם. אין דבר כזה. הדבר היחיד שמתאים לכולם זה להימנע מאוכל מעובד. כל השאר אמור להיות אישי לפי המצב הרפואי, הצרכים הפיזיים והרגשיים והמטרות של האדם.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
דג מלוח. מזכיר לי תמיד את הילדות באוקראינה.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
חרקים. איכס!
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
חופן אגוזים. זה הכל. כי מהרגע שעברתי לשלב תזונה דלת פחמימות וצום לסירוגין אני מסוגלת לחכות גם 24 שעות לאוכל נורמאלי כי הרעב כמעט לא מורגש. אז אין שום סיבה להילחץ מיום ארוך ובלתי צפוי.
מה החטא האהוב עליך?
אני לא רואה את האוכל כחטא ועונשו. אני רואה את האוכל כדברים שמיטיבים איתי יותר או פחות בכל רגע נתון. או במילים אחרות, הכל מותר, ועם זאת לא הכל מועיל ומיטיב. אז לא חושבת שיש משהו שהוא באמת "חטא". אבל אם לחשוב על דברים פחות מיטיבים, אני מאוד אוהבת שתייה מוגזת דיאט. זה האוכל הכי פחות מיטיב שאני באמת אוהבת.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
בעיניי – דיאטנית קלינית שיש לה ראש פתוח וגישה הוליסטית. כי דיאטנית קלינית מחוייבת למחקרים ויש לה את היכולת לקרוא ספרות מדעית ולהבין אותה בצורה מקצועית וביקורתית ומעמיקה הרבה יותר ממקצועות אחרים שלומדים תזונה. בצורה הזו היא יכולה דווקא לחסוך למטופל המון כסף על תוספים או טיפולים מיותרים למשל, שהוכחו כלא מועילים.
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
אחד די קשור בשני מבחינתי. שניהם חשובים, ושניהם חיוניים לאורח חיים מאוזן – גם הנפש וגם הגוף.
המתכון המנצח של רותי
קרקר 100 (קרקר דל פחמימות מעולה):
100 גר' קמח שקדים
100 גר' גרעיני דלעת טבעיים קלופים
100 גר' גרעיני חמניה טבעיים קלופים
100 גר' שומשום טבעי (מלא או רגיל)
2 ביצים
1-2 כפות שמן זית
קורט מלח
אפשרויות תיבול: קורט זעתר ו/או שום גבישי
אופן הכנה:
לחמם את התנור ל180 מעלות.
לערבב היטב את כל החומרים.
לרדד את העיסה בין שני ניירות אפיה ולחתוך מראש לריבועים עם חותכן פיצה.
להכניס לתנור לכ-20 דקות או עד הזהבה.
רותי תיקח חלק בפסטיבל אוכלים בריא 11 שם היא תרצה על דיאטה דלת פחמימות וצום לסירוגין עם גולדי אלישר.