טעים להכיר את פריידי מרגלית
השבוע אנחנו מארחים את פריידי מרגלית – חוקרת תודעה ומייסדת שיטת המטאיזם, מחברת רב המכר "גן עדן זה כאן" ומגישת הפודקאסט שיחות בגן עדן ברדיו 103FM, יחד עם אלימור הניג.
לטורים קודמים במדור:
טעים להכיר את הודיה מלכה, מייסדת Barya
המאמצחיקית הראשית הגיעה: קרן אלאלוף שרעבי
התשובות של פריידי מרגלית
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
מרק. מרק. ועוד מרק.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
כל הסלטים והשאריות שנשארו מארוחת שישי בערב…
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
אני לא נוהגת לאכול ארוחת בוקר.
מתעוררת למים עם לימון טרי, ואת הארוחה הבאה (והיחידה) שלי ביום אוכלת ב-14:00 בצהריים פק"ל.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שאוכל הוא מענה רגשי ותפקידו למלא את הבור.
אוכל תפקידו להזין אותנו בדלק איכותי התואם את התדר האישיותי שלנו, ובכך לתמוך בנו בצורה המיטבית.
ממש כשם שתינוק יודע לאכול כשהוא רעב, לעצור כשהוא שבע, כך הפך תפקידו של האוכל בחיינו להזין אותנו כחלק מהצרכים האנושיים של גופנו – "המרכבה" הגאונית והמופלאה שנושאת אותנו.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
געפילטע פיש. איכס.
כילדה חרדית (מבית חסידי) היו מכריחים אותנו לאכול את הדג המבאס הזה מדי שבת.
אמא שלי החמודה היתה עוזרת לי ולאחותי "ומגניבה" חלקים גדולים מהצלחת שלנו, כדי להקל עלינו את המשימה שלא פעם הסתיימה בהקאה של ממש!
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
בשר, דגים ועופות.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
לא יוצאת מה"מערה" שלי, למעט גיחות קצרות לתוכנית הרדיו השבועית והרצאות חשובות כמו בכנס אוכלים בריא 13 של EatWell.
מה החטא האהוב עלייך?
חולה על עוגות. הן תמיד היו הפיתוי שלי.
לכן מעדיפה לא לגעת, כי לא יודעת לעצור אחרי ביס קטן…
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
בעצמך!
החכמה היא לעשות ריסטארט לגוף, להחזיר את התאים לבראשית, ואז ללמוד להקשיב למה שהגוף שלך באמת מבקש.
במשך שנים חשבתי שהגוף שלי צועק לי "קרמבו"…
עד שלמדתי לשמוע שהוא בכלל לוחש "ברוקולי".
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
אני תמיד אומרת שזה לא האוכל שמשמין, אלא תדר האשמה בו מלווה האכילה…
ממילא עבודה תודעתית וניקיון מנטלי הם אלה שמאפשרים לנו לחזור למשקל הסגולי – הגוף האידיאלי שלנו כפי שתוכנן להיות!
ככל שאנחנו לומדים להסיר מסכות ושכבות שעוטפות ומכסות אותנו מהעולם, אנחנו זוכים לחיות מתוך "המתאר" המדויק לאישיותנו.
יחד עם זאת צריך גם לזכור שאנחנו הופכים לאוכל שאנחנו אוכלים, כך ששילוב בין תודעה (התדר המנטלי שלנו) ואכילה בריאה ונכונה הם המתכון המנצח.
המתכון המנצח שלך
לצערי אני לא בשלנית גדולה.
הדבר היחידי שאני יודעת ואוהבת לבשל זה מרקים, ומה יותר טוב ממרק עשיר, במיוחד עכשיו כשאנחנו בפתחו של החורף?
מרק עדשים עשיר וחסכוני (לניצול כל הירקות שיש במקרר)
להשחים בצל קצוץ גס
להוסיף לו קוביות בטטה, גזר, ברוקולי, גמבה, פטריות או כל ירק אחר שיש לכם במקרר. חתוך לריבועים גסים.
להוסיף כוס עדשים כתומות שבושלו במים חמים וסוננו (את כל "הגזים" אני מעדיפה לשטוף לפני שמכניסה לסיר, או לתוכי…)
להוסיף המוןןן ירק חתוך: סלרי, כוסברה או פטרוזליה. כל המרבה הרי זה משובח!
לתבל במלח, פלפל, כפית קימל.
לבשל כשעה-שעה וחצי, והנה לכם סיר מרק עשיר וטעים שיכול להזין ולהשביע אתכם במהלך כל השבוע.
פריידי מרגלית תעביר הרצאה חווייתית בנושא גמילה מסוכר ביום חמישי ה-24.11 במסגרת כנס אוכלים בריא 13.
עלות כרטיס להרצאה לגולשי האתר – 40 ש"ח בלבד, במקום 50 ש"ח.
למימוש ההטבה כנסו לאוכלים בריא 13 והקלידו בעת הזמנת הכרטיסים את קוד הקופון: 1313
ניתן להזמין כרטיסים גם בקופת תיאטרון גבעתיים: 03-7325340 (שעות פעילות: ימי א'- ה' 09:00-18:00).