טעים להכיר את לימור כרסנטי
בתור מי שעובדת עם מסעדות מובילות וחיה את עולם הלייף סטייל, לימור כרסנטי, מנהלת משרד יחסי ציבור, מצליחה לשמור על גזרה מעוררת השראה.
לימור מנהלת משרד יחסי ציבור הממוקם בחיפה ומשרת עסקים מכל רחבי הארץ. היא יודעת ליהנות מאוכל משובח אבל יש לה גישה מעניינת לאכילה ולארוחות בוקר.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
"מכיוון ואני בפגישות עסקים לא מעטות במסעדות, המאכל הכי אהוב עלי קרקרים וקוטג'"
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
"בשבת אוהבת קפה וחמין מנחם"
מהי ארוחת הבוקר הממוצעת שלך?
"ארוחת הבוקר שלי מורכבת מביצה קשה, גבינות, לחם קל"
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
"מיתוס על תזונה….ארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום
לא נכון. או ליתר דיוק – תלוי את מי שואלים. שנים ההורים סיפרו לנו שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה שיש, וששום דיאטה לא תעבוד אם נוותר עליה, אבל אם אתם מדלגים על ארוחת הבוקר שלכם אתם לא בהכרח מועילים או מזיקים לדיאטה. מצד שני,אנשים שאכלו ארוחת בוקר גדולה ירדו יותר במשקל מנשים שאכלו את אותה כמות הקלוריות בערב. בשורה החתונה – תעשו מה שאתם אוהבים".
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
"המאכל שמעלה לי זיכרונות ילדות ולוקח אותי תמיד בזמן למקום חם אמיתי ונכון, זה דג לוקוס חמוץ שלוקח אותי למחוזות ילדותי מבית אבא שהיה שף ענקי ואהבתו בחיים היתה לדגים בכל מיני וורסיות".
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
"לא אוכל קליפות ביצים כי אני פשוט אדם שאוכל הכל ובכל מקום בעולם"
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
"אני לא לוקחת בדרך כלל אוכל לעבודה, כי יומי מבוסס על פגישות חוץ משולבות עם משרד והמון מסעדות, אבל בימים שאני יושבת במשרד שעות אקח כריך לחם קל עם גבינות"
מה החטא האהוב עליך?
"החטא האהוב עלי זה עוגת שמרים מפוצצת שוקולד או פרג"
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
"אני תמיד טוענת שכל אחד מתחבר למי שנותן לו כלים נכונים ויש כימיה ביניהם..זה אינדיוידואלי לצורך של כל אחד"
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
"כשמשהו אוכל אותך מבפנים, זה משפיע ללא ספק על מה שאת אוכלת ועל דרך ההתנהלות היומיומית שלך"
לימור מפנקת גם עם מתכון לדג:
דג לברק ממולא בכל טוב הארץ
פטריות טריות
עלי טימין
כוסברה
פטרוזיליה
עגבניות מנומרות
שמן זית
שני לימונים טריים
לימון כבוש
פלפל גס ומלח
שיני שום כאוות נפשכם
לוקחת את כל המרכיבים קוצצת וממלאת את הדג הנקי בבטנו, ואת הרוטב הנותר מכסה מעל..
לתנור 180 מעלות 20 דקות
בתאבון!