טעים להכיר את יצחק אביבי
מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?
כרוב ממולא, אבל רק את זה שאשתי מכינה.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
כוס תה עיראקי עם נענע. יותר מזה לא צריך.
תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך:
משתדל לאכול ארוחות בוקר קטנות ומשביעות, שמאפשרות להתחיל את היום בצורה קלה. לרוב מעדיף ביצה מקושקשת, עם גבינה לבנה.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?
'ארוחת בוקר היא החשובה ביותר ביום'. למיטב זכרוני, המיתוס הזה הופרך לאחרונה.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
מעיים ממולאים באורז ובשר שאמי היתה נוהגת להכין באירועים מיוחדים.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?
גפילטע פיש. המרקם והטעם רחוקים ממני מאוד.
איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?
כריך עם פסטרמה. ארוחה שאפשר לאכול במהירות בין פגישות, שמצליחה להשביע אותי.
מה החטא האהוב עליך?
בקלאווה עם בוטנים.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
נטורופתית. הגבלת מאכלים ומזון ע"י דיאטנית קלינית הופכים את התזונה שלי למשעממת יותר.
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאתה אוכל אלא מה שאוכל אותך?"
אני לא מסכים עם המשפט הזה. יש חשיבות גדולה מאוד לאוכל שאנחנו מכניסים לגוף והמזון משפיע על בריאותנו הפיזית והנפשית.
המתכון המנצח שלך
מאכל עיראקי מסורתי- רוז בחליב. מדובר בעצם על דייסת אורז, המבושלת עם חלב חם ומוגשת מתוקה או מלוחה.
מצרכים ל- 3 מנות:
1 כוס אורז
2.5 כוסות מים
מעט מלח (כרבע כפית)
2 כוסות חלב
קינמון, הל, סוכר, דבש, מה שבא או איך שזה הכי פשוט וטעים.
שוטפים היטב את האורז ומניחים בסיר יחד עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים עד לבישול האורז כ15 דקות.
מוסיפים מלח, מערבבים ומוסיפים חלב. מביאים לרתיחה נוספת ומסירים מהאש.