טילון פרי העונה
טילון פרי העונה
8 טילונים
חלק א': הכנת קונוס הטילון
1 כוס פשתן טחון לקמח
1/2 כוס קשיו טחון לקמח
1/2 כוס כוסמת טחונה לקמח
3 כפות לימון
3 כפות סילאן או סירופ מייפל
1/2 כפית מלח גס אטלנטי
2 כפיות תמצית וניל
1 אגס קלוף נקי מליבה
1/2 כוס מים
1/2 כוס שקדים טחונים גס
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס
טוחנים לקמח את הפשתן, הכוסמת והקאשיו. במעבד מזון מערבבים את שלושת סוגי הקמח יחד עם שאר המוצרים, למעט השקדים והפיסטוקים.
מעבירים לקערה ומוסיפים לתערובת את הקאשיו והפיסטוקים ומעבדים עד לקבלת בצק גמיש.
מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ ומניחים על רשת שמעליה נייר-אפיה או נייר טאפלקס למייבש מזון. מייבשים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות כ-15 דקות, או במייבש מזון בטמפרטורה של 41 מעלות כ- 4-5 שעות.
קורצים עיגולים בעזרת רינג עגול בקוטר 12 ס"מ. מגלגלים ליצירת קונוס ומהדקים בקצה המחודד בעזרת קיסם. מייבשים שוב על הרשת ללא נייר כ-15 דקות בתנור-אפיה, או כ-4 שעות נוספות במייבש-מזון עד שהקונוס נעשה פריך.
חלק ב': הכנת הגלידה
1 ק"ג גלידה:
1/2 ק"ג פרי עונה. בקיץ המאוחר מומלץ להשתמש במנגו, מלון, שזיף-שחור או תאנים טריות.
1 כף שמן קוקוס
1/2 ק"ג קאשיו מושרה כ- 12 שעות
1 כוס פיסטוקים
1 כוס שקדים מושרים כ-12 שעות
1 כוס עלי נענע שטופים
2 כוסות קרח
גרידה מלימון אחד
1 כף ג'ינג'ר מגורר
כדאי להצטייד בבלנדר עם מנוע חזק שמסוגל לטחון קרח!!
מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת ממרח גס ולא חלק. מקפיאים כשעתיים. לוקחים קונוס-טילון ובעזרת כף גלידה ממלאים אותו עד גדותיו ומלקקים בהנאה.
אביטל סבג
לקוח מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" | אביטל סבג | הוצאת "גפן" – ירושלים