טורטייה תירס מקסיקני עם שעועית שחורה, אבוקדו ורוטב כוסברה
המרכיבים ל 6-8 מנות
- 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (הוראות בהמשך)
- 1/2 כוס ממי הבישול
- 1 שני בצלים אדומים קטנים, קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית (או יותר) כמון
- 1/2 כפית או יותר פפריקה מעושנת (או רגילה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3/4 כוסות תירס מבושל (לא חובה)
למילוי
- 1/2 1 כוסות כרוב אדום, פרוס דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לאורך לרצועות דקות
- 2 אבוקדו, פרוסים לאורך
- מיץ לימון
לסלסה כוסברה
- 3 עגבניות גדולות ובשרניות, כ"א חתוך ברבעים
- 1/3 כוס כוסברה ירוקה, קצוצה ללא גבעולים
- קורט כמון וכוסברה יבשה
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
- פתיתי פלפל חריף לפי הטעם
- 2 כפיות דבש או אגבה
- מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
לשעועית השחורה
שורים את השעועית השחורה במים לכסות במשך כל הלילה. מסננים, מכסים במים לכסות, מוסיפים עלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-45 דקות, או עד שהשעועית רכה, אך לא קווצ'. מסננים היטב אך שומרים כ-חצי כוס מהנוזלים בצד. מועכים את השעועית למחית אך משאירים כשליש שלם. מוסיפים את התירס, אם משתמשים.
מחממים מחבת בגודל בינוני ומוסיפים את שמן הקוקוס. מטגנים את הבצל האדום עד להזהבה. מוסיפים את השום ומבשלים כ-2-3 דקות. בוחשים פנימה את השעועית ומי בישול ומבשלים עד שהתערובת סמיכה, לא נוזלית אך לא יבשה. מכסים ושומרים חמימים.
למילוי ולסלסה
מכינים את כל החומרים למילוי ושמים בצד. מטפטפים מיץ לימון על האבוקדו למנוע השחרה. בבלנדר, טוחנים את העגבניות בפולסים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לטחון עד למרקם הרצוי (מעט סמיך).
לטורטיות
מפשירים את הטורטיות ומחממים מחבת נון-סטיק. מכניסים טורטייה אחת ומתיזים עליה מעט מים. הופכים ועוברים על הפעולה. מוציאים את הטורטייה כאשר היא מתחממת אך לא מתקשה. מוציאים כל טורטייה מבושלת ומכסים במגבת. ממלאים בשעועית וירקות ויוצקים מעט סלסה ואוכלים.