Laisha_Fly
Laisha_Fly

טארט לימון טבעוני וללא אפייה

מאת: המתכון באדיבות Beko - מותג מוצרי החשמל
זמן קריאה: < 1 דקה
חוגגים את יום הטבעונות עם טארט לימון טעים, פירותי ובריא

טארט לימון טבעוני ללא אפיה. צילום: יח"צ Beko

PassoverFocus_IN

יום הטבעונות מהווה הזדמנות נהדרת להתפנק במנה מלאה בכל טוב.

כזו שמזכירה לנו שטבעונות זו בחירה טעימה, בריאה ומלאת הנאה, ללא ייסורי מצפון.

מתכון טארט הלימון, באדיבות Beko, הוא בדיוק כזה!

למתכוני קינוחים טבעוניים נוספים:

כנאפה ביתית טבעונית

עוגת "גבינה" טבעונית אפויה

גלידת מגנום בריאה וטבעונית

מתכון טארט לימון טבעוני ללא אפייה

מצרכים לתחתית:

7-12 תמרים שלמים מסוג מג'הול, מיובשים וללא גלעין.

2 כוסות אגוזי מלך

1/4 כפית מלח ים

מצרכים למילוי:

340 גרם טופו משי רך

חצי כפית תמצית וניל אמיתית

60 מל' סירופ מייפל אמיתי

מיץ מלימון בינוני אחד

222 גרם פירות מעורבים (למשל: תותים, קיווי, אוכמניות, מנגו, ענבים או כל פרי אחר שאוהבים)

הוראות הכנה

נוציא את הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.

בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.

נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.

נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה.

נניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה. ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.

נניח במקפיא לצינון הבצק.

בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והמייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.

נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.

נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל-2-4 שעות.

נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש.

ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.

ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו