חצילים במילוי ארטישוק ירושלמי
במשפחה שלכם נהוג להגיש בחג השבועות חצילים במילוי גבינה?
השנה יש לנו בשבילכם מתכון למנת חצילים חגיגית ועשירה בטעמים, שמתחשבת גם באלה שנמנעים ממוצרי חלב וגם תורמת לבריאות המשפחה.
למתכוני בריאות נוספים עם חצילים:
רולים של חצילים עם ממרח שעועית
מתכון חצילים במילוי ארטישוק ירושלמי
מצרכים:
100 גרם ארטישוק ירושלמי (שורש אחד)
2 חצילים
בצל
שן שום
2 כפות של רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
20 מ"ל מים
עבור הרוטב:
כף קמח
2 כפות שמן
כוס ציר ירקות
כפית מלח
כפית פלפל
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-230 מעלות וכוונו לתוכנית גריל.
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו בה את החצילים עם הגבעולים.
חרצו את החצילים באמצע, על מנת שלא יתפוצצו באפייה בתנור.
הכניסו לתנור וצלו במשך רבע שעה, ואז הפכו את החצילים וצלו במשך רבע שעה נוספת.
תנו לחצילים להצטנן במשך 5 דקות מחוץ לתנור.
קצצו את הבצל והשום וגרדו בפומפייה ארטישוק ירושלמי. שימו לב שלא יהיה דק מידי.
חממו 2 כפות שמן זית בסיר, הוסיפו את השום והבצל וטגנו עד להזהבה.
הוסיפו את הארטישוק הירושלמי, אדו למשך 2 דקות והוסיפו את רסק העגבניות.
המשיכו לבשל למשך דקה נוספת ואז הוסיפו לסיר את המים, המלח והפלפל.
ערבבו היטב, בשלו עוד 2 דקות וכבו את האש.
בסיר אחר, הכינו את הרוטב: חממו 2 כפות שמן, הוסיפו את הקמח וערבבו עד להיווצרות עיסה משחתית.
תנו לה לבעבע מעט, אך לפני שתשחים הוסיפו את ציר הירקות והמשיכו לערבב עד שיתקבל רוטב סמיך
הנמיכו את האש ותבלו במלח ופלפל.
עכשיו חזרו לחצילים הקלויים. חרצו פתח לכל אורך החציל החל מהגבעול, ופתחו את החציל באמצע.
זרו מעל מלח, פלפל ומעט שמן זית.
מלאו את החצילים בתערובת הארטישוק הירושלמי וצקו את הרוטב מעל.
הכניסו את התבנית חזרה לתנור, ואפו במשך רבע שעה עד להזהבה.