In2024_Fly
supherb_Fly

חנוכה טעים ללא ויתור

מאת: - לענת גרינברג ניסיון רב בתחום הרפואה המשלימה עם ארגז כלים עשיר
חג החנוכה מלא בסיפורי גבורה, מנהגים וסמלים. שמונה ימים שבהם אנו נוהגים להתכנס להדלקת נרות החנוכייה, לשירה, למשחקי סביבונים ולאכילת מאכלי חג מסורתיים
Thymoquin_In

חנוכה טעים בלי לוותר על הבריאות

חג החנוכה מלא בסיפורי גבורה, מנהגים וסמלים. שמונה ימים שבהם אנו נוהגים להתכנס להדלקת נרות החנוכייה, לשירה, למשחקי סביבונים ולאכילת מאכלי חג מסורתיים.

במשפחתנו אנו מושפעים מהמסורת התוניסאית. איך אפשר שלא? האוכל כל כך טעים. אנו אוהבים מאוד להסב לשולחן לאחר הדלקת הנרות ולאכול פריקסה עם שלל סלטים בתוכו ולידו, ולקנח בסופגניות רכות ופריכות.

החלטתי ללכת על הגרסא המקורית של הפריקסה והסופגניות, כמו שסבתא שלי היתה מכינה בתוניס. שם לא היה משהו אחר! רק שמן זית!. והיו מכינים איתו הכול!
אני השתמשתי בשמן זית כתית מעולה מזן סורי להכנת הפריקסה, ובשמן זית מעודן להכנת הסופגניות.

לטיגון בריא, אני משתמשת בשמן טרי (לא עושה שימוש חוזר בשמן) מכניסה לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון ומחליפה מידי פעם במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, העוזרים בהאטת קצב התחמצנות השמן ועוזרים בשמירת איכותו.

כמו כן, הטיגון כאן קצר מאוד, 1-2 דקות, והשמן עמוק. טיגון בשמן עמוק דווקא עדיף על טיגון בשמן רדוד. מזון המוכנס לסיר עם שמן עמוק בטמפרטורה מתאימה, מקבל "מכת חום" הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן ובנוסף, משך הטיגון מתקצר. אם נטגן את אותו מזון במחבת הוא יספוג יותר שמן.

לחמניות פריקסה תוניסאיות מקמח כוסמין מלא


מצרכים ל-10-12 לחמניות:

500 גרם קמח כוסמין מלא אורגני
1 כפית מלח
25 גרם או 6 כפיות שמרים יבשים
1 וחצי כוס מים פושרים
שמן זית כתית מעולה בחומציות נמוכה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. עושים גומה, שמים בה מלח, שמרים, מערבבים ומוסיפים את המים. לשים היטב 6-7 דקות לקבלת בצק רך.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת ומניחים לו לתפוח שעה.
3. כעבור שעה, יוצרים מהבצק לחמניות קטנות, שמים על קרש מקומח ומכסים במגבת. מתפיחים לשעה נוספת.
4. מחממים שמן זית בסיר, מכניסים לתוכו חתיכת גזר טרי, ומטגנים את הלחמניות עד שהן מזהיבות ומניחים על נייר סופג.
5. מחכים שיתקררו, ממלאים במילוי ומגישים.

למילוי:

4 גזרים מבושלים, מקולפים וחתוכים לעיגולים
3 תפוחי אדמה מבושלים, מקולפים וחתוכים לקוביות
4 ביצים קשות מקולפות וחתוכות לקוביות
1 קופסת טונה במים
זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

לסלט גזר: מערבבים בקערה קטנה את הגזר החתוך לקוביות עם מלח, מיץ לימון, שמן זית, ואריסה לפי הטעם.
אותו דבר לסלט תפוחי האדמה.
את הביצים החתוכות מתבלים במלח ופלפל שחור ושמים בקערה.
את הטונה לסחוט מהמים ולהוסיף מעט שמן זית כתית מעולה.
להגשה: שמים על השולחן את הלחמניות ולצידן קערת סלט תפוחי אדמה, קערת סלט גזר, קערת ביצים, קערת טונה וקערת זיתים.

סופגניות טוניסאיות מקמח כוסמין מלא

סופגניות קלות מאוד להכנה, פריכות וטעימות, עשויות מקמח כוסמין מלא, ממולאות בריבת תות שדה של סנדלפור ומקושטות באבקת סוכר קנים. מעדן!

מצרכים:

1 כוס מים
חצי כוס שמן זית מעודן
1 כוס קמח כוסמין מלא אורגני
3 ביצים
שמן זית מעודן לטיגון

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים את המים והשמן ומחממים. כשזה רותח, מורידים מהאש, ומוסיפים את הקמח.
2. מערבבים היטב עד שהעיסה הופכת לאחידה, כ-3-4 דקות.
3. מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת בכל פעם, ומערבבים במהירות עד שהביצה נבלעת בתוך העיסה. כך עושים עם שלושת הביצים. בזמן הערבוב מכניסים הרבה אויר כדי שהסופגניות ייצאו אווריריות. אין להשתמש במיקסר.
4. מכסים במגבת יבשה ונותנים לנוח כרבע שעה.
5.  בסיר קטן נוסף, שמים את שמן הזית, שמים חתיכת גזר טרי, ומחממים. לוקחים בכף מהעיסה ובעזרת האצבע מחליקים את העיסה אל תוך השמן.
6. מטגנים 1-2 דקות  מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
7. ממלאים את הסופגניות בריבת תות שדה של סנדלפור ומזליפים אבקת סוכר קנים (פשוט טוחנים סוכר קנים לאבקה). מגישים מיד וזה טעים מאוד!

צרו קשר עם ענת גרינברג - רפואה טבעית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו