LiveWell_Fly
Bari15_Fly

חיידקי המעיים קובעים מה טוב עבורה

כוהנת הביוטי, אלונה שכטר, הרגישה שזה לא הגיוני שהיא אוכלת פחות ולא מורידה במשקל, ואז היא גילתה למה...

חיידקי המעיים קובעים מה טוב עבורה - אלונה שכטר. צילום: יחצ

Jeliat_In

אלונה שכטר, כוהנת ביוטי, בעלת מותג הטיפוח על בסיס צמחי מרפא ומינרלים מים המלח ומרפאת פלסטיקה ואסתטיקה בת"א.

גיל: 59

מה דחף אותך לבצע את השינוי?

תמיד הייתי אדם רזה. לאורך השנים ועד גיל 50 לערך הייתי במשקל קבוע של 52 קילו פלוס מינוס.

עם הכניסה לעשור החמישי התחלתי לעלות במשקל באופן הדרגתי, עד שהגעתי לסביבות ה-56 קילו ולא הרגשתי טוב עם עצמי.

הרגשתי נפוחה, ישנתי פחות טוב, הבגדים לא נסגרו או ישבו על הגוף כבעבר ורציתי לחזור למשקלי הקודם.

לא אכלתי יותר או פחות מבעבר, אבל כנראה שמשהו במטבוליזם ובהורמונים השתנה עם הגיל והגוף החל להגיב אחרת.

באיזו גישה תזונתית בחרת ומדוע?

הניסיונות הראשונים לירידה במשקל היו בצורות דיאטות ממגוון סוגים, אשר אף אחת מהן לא נחלה הצלחה יתרה.

הפסקתי לאכול בשר מטעמים בריאותיים והומניים והחלפתי אותם בקטניות וירקות והדבר הביא לעלייה נוספת במשקל והרגשת נפיחות לא נעימה.

אמרתי לעצמי: לא הגיוני שאני אוכלת פחות, מנסה לשמור על תזונה בריאה, עושה פעילות גופנית, צועדת ולא מורידה במשקל.

התחלתי לברר על גישות תזונתיות שונות. בעת גלישה בפייסבוק, נתקלתי בבדיקה שנערכת במכון ויצמן, שמגלה אילו חיידקים נמצאים במעיים של הנבדק ולפיכך ניתן לקבוע אילו מזונות טובים ולא טובים לאדם הספציפי.

לאחר הבדיקה הרכיבו לי תפריט תזונה מותאם אישית. לא מדובר בדיאטה, אלא באורח חיים.

כך למשל, עד הבדיקה אכלתי המון פירות מכל הסוגים ותפוחי עץ בפרט. בבדיקה התברר לי שתפוחי עץ, אגסים ופירות ירוקים אינם טובים לי ולעומת זאת, פירות אדומים כמו תותים, אוכמניות, פטל ודומיהם כן.

בנוסף התברר לי שגבינות שמנות מאוד שמהן נמנעתי רוב חיי לא יגרמו לי לעלייה במשקל, אלא להיפך. כיום אני נהנית מהן מאוד ואוכלת ללא רגשות אשם.

מתענגת על גבינות שמנות - כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

מתענגת על גבינות שמנות – כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

 

איך עוד משפיעים עלינו חיידקי המעי? המלצות לקריאה נוספת:

אולי חיידקי המעיים הם הסיבה למצב הרוח שלכם?

הקשר בין המעי למחלות אוטואימוניות

מחקר פורץ דרך – חיידקי המעי וסרטן

 

איך זה השפיע על החיים שלך? כמה היה קשה או קל ליישם אותה?

מעבר ללפקוח את עיניי ולהבין מה טוב ומה לא טוב לגופי, השינוי לא השפיע באופן דרמטי על התנהלותי ונורא קל לי ליישם אותה.

לא מדובר על הפחתה קיצונית של מאכלים ובסגפנות, אלא על החלפה של מאכלים לכאלו שטובים לגוף.

כשהייתי צעירה והתגלתה אצלי מחלת פסוריאזיס קשה ממנה סבלתי, כחלק מהטיפול, הרופא אליו פניתי המליץ להוריד כמעט הכל מהתפריט: בשר, את כל סוגי התבלינים, כל מוצרי החלב, כל דבר שיש בו ולו טיפה חומציות, קפה ועוד.

אכלתי בעיקר עוף וקצת מלפפון. הגעתי למשקל רעב של 45 קילו, הרגשתי אומללה והתעלפתי מספר פעמים.

לאורך החיים ניסיתי אינספור דיאטות. אף אחת מהן לא הצליחה וכולן היו קשות ליישום.

פה הסיפור שונה לחלוטין ומאוד נכון, גם גופנית וגם נפשית.

היום אני יוצאת לקליניקה ליום עבודה מלא, אני לוקחת איתי נקניק פסטרמה, קופסת שימורים של לבבות דקל ואני מסודרת.

הגיעה בעבר למשקל רעב של 45 קילו. כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

הגיעה בעבר למשקל רעב של 45 קילו. כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

האם היו לך רגעי משבר בדרך?  איך הצלחת להתגבר עליהם?

לא הייתי קוראת לחשקים ומעידות רגעי משבר ולכן איני מרגישה צורך להתגבר עליהם.

אם מתחשקת לי גלידה טובה או מהעוגיות הנפלאות שכלתי שרית מכינה, אני אוכלת ולאחר מכן משלמת מחיר ידוע מראש של נפיחות וכאבי בטן, לא סוף העולם.

בתזונה ובחיים בכלל, איני מאמינה בפנאטיות. אני אוכלת וממשיכה הלאה. לא קרה אסון ולא נמנע אסון.

עבור אילו אנשים התזונה שבחרת טובה?

אני חושבת שזה הדבר הכי נכון שקרה לי עד היום וממליצה בחום.

התזונה מתאימה לכל אדם באשר הוא. כל אחד יכול לעשות את הבדיקה האישית ולהתחיל לאכול את הדברים שנכונים לו.

כולנו יודעים ששוקולדים, גלידות ועוגות אינם בריאים ומשמינים, אך איננו מתארים לעצמנו שגם ירקות ופירות מסוימים שנחשבים בריאים לכל הדעות, יכולים להיות בריאים פחות לאדם מסוים מאשר גבינה שמנה ולגרום לו להשמנה ונפיחות.

יש עוד שינויים בתזונה שחשבת לבצע בעתיד?

לא, אני חושבת שהגעתי לנוסחא הנכונה. ירדתי בחזרה במשקל ואני שבעה ומרגישה נפלא.

יש לה טיפים בשבילכם. כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

יש לה טיפים בשבילכם. כוהנת הביוטי אלונה שכטר, צלם: רון קובי

הטיפים של אלונה למי שרוצה להתחיל בשינוי ולא יודע איך

ההמלצה הראשונה היא להפסיק עם ארוחות הערב

זוהי שיטה שאני דוגלת בה כל החיים. חונכתי לישון על בטן ריקה. גם הרמב"ם אמר: בבוקר תאכל כמלך, בצהריים כנסיך ובערב כעני. כשאנחנו אוכלים מוקדם יש לנו זמן לעכל ולשרוף את הקלוריות.

התחילו את הבוקר עם מיץ לימון שלם סחוט

המיץ מקל על מערכת העיכול וגם מחזק את המערכת החיסונית ומונע מחלות. לאחר כעשר דקות ניתן לשתות קפה ולהתחיל את היום.

את הארוחה הראשונה אני אוכלת כבר ב-10:30 בבוקר, אפילו עוף, וממשיכה לאכול כשרעבה עד לסביבות השעה 13:30.

לא תתפסו אותי אוכלת ארוחת ערב שגדולה יותר מגביע יוגורט, קלמנטינה או מספר חתיכות אבטיח.

גם בלי בדיקה יקרה, כל אדם יכול לזהות איזה מאכל מטיב ואינו מטיב עם גופו

האבחון הראשון הוא האם הבטן התנפחה או לא. אפילו לנכדיי אני אומרת: "אם אינך רואה את הברכיים, זה אומר שאכלת יותר מידי". כשאנחנו אוכלים מאכלים שאינם טובים לנו הבטן נוטה להתנפח.

שתו הרבה הרבה מים

פתחו כל ארוחה עם כוס מים שתמלא את הבטן. התחילו כל ארוחה עם סלט. כך יישאר פחות מקום לפחמימות.

נסו לא לשלב באותה הארוחה פחמימות וחלבונים

הם מתפרקים אחרת בגוף וכאשר נאכלים יחדיו, תורמים לעלייה במשקל.

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו