חומצה פולית במזון - יתרונות ובאיזה מזון תמצאו אותה
מאת: מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה
זמן קריאה: < 1 דקה
חומצה פולית במזון מקורות טבעיים:
ירקות ירוקי עלה או כבד. גם מיוצר במעי על ידי חיידקי מעי, אך בצורה פעילה פחות.
תפקידיה של החומצה הפולית (ויטמין M):
נעשית פעילה רק אחרי ספיגתה. דרושה ביצירת כדוריות דם אדומות ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. החומצה הפולית חשובה בזמן זיהומים קשים, מחלות סרטניות והריון. יעילה גם בטיפול בשלשול, פודגרה, דלדול העצם (אוסטאופורוזיס), אלצהיימר.
איך תזהו מחסור בחומצה פולית?
סימני מחסור: ירידה בתאבון, בחילה, שלשול, נשירת שיער, כאבים בפה ובלשון, עייפות, שינוי בכדוריות הדם האדומות; הפרעות נירולוגיות;
מחסור בנשים בהריון יתבטא באחוז גבוה יותר של מומי מערכת העצבים בעובר. תרופות, כגון סוגי אנטיביוטיקה מסוימים, כימותרפיה, תרופות אנטי-אפילפטיות ותרופות הרגעה מסוימות גורמות לפירוקו. כך גם אלכוהול וחוסר ויטמין B12.
מנה יומית מומלצת (RDA) של חומצה פולית: 1 מ״ג.
מתוך 'כוח הצבע'- המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע, בהוצאת מועצת הצמחים, ענף הירקות, בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc
חומצה פולית במזון – אילו ירקות עשירים בפולאט? |
||
ירק
|
פולאט |
% מהמנה היומית |
פטרוזיליה |
152 |
38% |
שמיר |
150 |
38% |
אספרגוס מבושל |
149 |
37% |
תרד מבושל |
146 |
37% |
עולש |
142 |
36% |
חסה רומאית |
136 |
34% |
ברוקולי מבושל |
108 |
27% |
עירית |
105 |
26% |
פול מבושל |
104 |
26% |
ארוגולה (רוקולה) |
97 |
24% |
סלק מבושל |
80 |
20% |
כרוב סיני |
79 |
20% |
*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר
**ירק חי אלא אם מצוין אחרת
אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.