חומוס ביתי בריא
ממרח החומוס מעולה לסוכרתיים, בעלי כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, עצירות, מעי רגיז, אוסטיאופורוזיס. כל זאת בתנאי, כמובן, שמדובר בממרח ביתי ולא בכזה קנוי שמוסיפים לו חומרים משמרים רבים.
חומוס ביתי מחזיק מעמד עד 4 ימים. כדי ליהנות ממלוא יתרונותיו הבריאותיים מומלץ להנביט את החומוס לפני הכנת המתכון.
איך מנביטים חומוס?
משרים את גרגירי החומוס 12 שעות במים רגילים.
מניחים על מגבת לחה בתבנית בתנור כבוי למשך יממה.
שוטפים את החומוס ומבשלים במים חצי שעה.
מסננים וממשיכים להכין לפי המתכון מטה.
עוד על יתרונות ושיטות להנבטה:
נבטים, נבטוטים ומה שביניהם
גם נבטים הם סופרפודס!
מתכון לממרח חומוס ביתי
רכיבים:
1 כוס חומוס מוכן (לפי ההנחיות מעלה, ואפשר גם להשתמש בקפוא של סנפרוסט)
4 כפות שמן זית
4 שיני שום
חצי כפית מלח הימלאיה או תערובת לתיבול אורגנית בשם herbamare
4 כפות טחינה משומשום מלא
1 כפית כמון
4 כפות טחינה משומשום מלא
מיץ מלימון אחד
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים.
2. מוסיפים מעט מים תוך כדי הטחינה עד לקבלת מרקם רצוי.
3. אפשר לשמור כמה גרגרי חומוס שלמים ולפזר במרכז צלחת ההגשה יחד עם הזלפת שמן זית, עשבי תיבול ופפריקה.