זוגיות מאושרת של אוכל
בעוד רבים מאיתנו מייחלים לזוגיות מאושרת, ישנם מאכלים שכבר מצאו את הזוגיות האידיאלית שלהם, ואם תאכלו אותם יחד תעשו רק טוב לגוף שלכם!
הנה כמה מהם:
דגנים מלאים וקטניות
שילוב של קטניות עם דגנים מלאים מומלץ על ידי מומחים רבים.
אורז מלא עם עדשים או שעועית, הן דוגמאות מצוינות לשילובים כאלה.
"כאשר אתם משלבים קטניות עם דגנים מלאים, אתם יוצרים חבילת חלבון מושלמת, מגדילים את כמות הסיבים ומקבלים את החלבון שלכם ממקור צמחי דל-קלוריות ועשיר בנוטריאנטים", אומר ד"ר בולסוויץ' בספרו "מהפכת המיקרוביום" (למאמר המלא מתוך הספר לחצו כאן).
בנוסף, זהו שילוב נהדר, מזין ומשביע, שלפי אלירן דה מאיו יכול להוות בסיס נהדר לתזונה טבעונית.
תוכלו לקרוא עוד על עמדתו בנושא בסיקור הרצאתו מכנס אוכלים בריא.
פירות ואגוזים
תפוחים ותמרים אולי ימתיקו את יומך, אבל האגוזים יסייעו לאזן אותו.
צריכת אגוזים מסייעת לספיגה איטית יותר של סוכר בגוף.
לכן, כאשר אנחנו צורכים את הפרי יחד עם האגוז, אנחנו מונעים עלייה חדה מידי של ערכי הסוכר בדם.
זה גם טעים וגם יותר בריא!
מזונות עשירים בברזל עם מזונות עשירים בויטמין C
בזוגיות, כמו בזוגיות, צריך את האחד שמשלים אותך.
ברזל נספג טוב יותר בגוף בנוכחות ויטמין C.
מקור נהדר לויטמין C, שזמין בישראל רוב ימות השנה הוא הלימון.
לכן, מומלץ להחזיק ממנו תמיד בבית ולהוסיף בנדיבות למאכלים עשירים בברזל.
פלפל שחור וכורכום
כורכום הוא אחד התבלינים הטובים לבריאותנו, שמקושר להפחתת דלקתיות בגוף.
מחקרים הוכיחו שצריכתו יחד עם פלפל שחור מגבירה משמעותית את ספיגתו בגוף.
בצורה כזו האפקט שאנחנו מקבלים ממנו מועצם.
תיבול התבשילים שלכם בשני תבלינים אלה, הוא ללא ספק בחירה טובה לבריאותכם, וגם טעימה מאוד.
למאמרים נוספים בנושא מזונות שמומלץ לאכול יחד:
שידוכים קולינריים מוצלחים ולא יוצלחים
צירופי מזון: מה בריא לאכול באותה צלחת וממה להימנע?
שימו לב:
ההמלצות הן כלליות.
חשוב תמיד להתייעץ עם איש מקצוע שיתאים עבורכם את המזונות והשילובים המתאימים לכם אישית.
מזונות ושילובים שבריאים לרוב האוכלוסייה יכולים להיות בעייתיים עבור אנשים מסוימים, בשל רגישות למזון, נטילת תרופות, מצב בריאותי וכד'