SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

היריון בריא

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
לתזונת האם ההרה ולהנקה יש חשיבות מכרעת בקביעת חוסנו הגופני, השכלי והנפשי של התינוק ושל האדם שיגדל להיות. לכן יש לשים לב לתזונה לפני ההיריון, במהלכו ובזמן ההנקה

צילום: 123RF

Jeliat_In

"פרו ורבו ומילאו את הארץ" – היא אחת המצוות הבסיסיות והחשובות שניתנו לנו, והשאיפה היא  שילדינו יהיו בריאים, חכמים ומוצלחים. לתזונת האם ההרה ולהנקה יש חשיבות מכרעת בקביעת חוסנו הגופני, השכלי והנפשי של התינוק ושל האדם שיגדל להיות ועל כן יש לשים לב לתזונה לפני ההיריון, במהלכו ואחריו בזמן ההנקה. לפניכן הנחיות חשובות לבריאותכן ולבריאות הדור הבא.

לפני הכניסה להיריון

יש חשיבות רבה לניקוי הגוף בתקופה זו כדי לאפשר לעובר הקלטות בריאה והתפתחות תקינה. יש להימנע ממזונות שיכולים ליצור עומס רעלים בגוף כגון: חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, קפאין, צבעי מאכל, מוצרים מעובדים (כגון מנה חמה, שניצלים מוכנים, נקניקיות, חטיפים וכו'). הרעלים הללו יכולים לעבור לעובר ולהחליש את החוסן הבריאותי העתידי שלו. תהליכי ניקוי גוף חשוב לעשות בליווי איש מקצוע מיומן.

כדאי לעסוק בפעילות גופנית קבועה שתחזק את הגוף לקראת ההיריון הקרב ובא. רצוי להגיע לפחות ל-30 דקות פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע כגון הליכה או רכיבה על אופניים ולשיפור הגמישות כדאי לבצע מתיחות או יוגה.

יש ליטול ויטמין B9 בנגזרת הנקראת פולאט ולא חומצה פולית (שנמצאה כמסרטנת) – זהו ויטמין חיוני למניעת מומים מולדים בעובר. המינון המומלץ הוא 400-800 מק"ג ביום.

לשמור על משקל תקין: נשים במשקל גבוה עלולות לסבול מסיבוכים בהריון או בלידה כגון סוכרת היריון, רעלת היריון, עובר במשקל גבוה ועוד.

לשמור על רמת סידן תקינה שחשובה לגדילה תקינה של שלד העובר ולשמירה על השיניים והעצמות של האישה. סידן יש בשקדים, תמרים, שומשום מלא, טחינה מלאה, תאנים, אמרנט, פרג, גרגרי חומוס, שעועית לבנה, סויה אורגנית, קמח שיפון, עלים ירוקים, כרובית, ברוקולי, כרוב, קולורבי, צנון, לפת, סרדינים על עצמותיהם.

במקרה של קושי להיכנס להריון, דיקור בשילוב עם צמחי מרפא ותזונה נכונה מסייעים מאד להיקלט ואף למנוע הפלות – וזכיתי לראות ניסים בקליניקה בטיפול המשולב הזה.

סלט מגוון בשילוב גרגרי חומוס, המומלצים בהיריון

צילום: unsplash

 

במהלך ההיריון

חשוב ליטול אומגה 3 – מחקרים מראים שילדים שאימותיהם נטלו אומגה 3 בזמן ההיריון יותר אינטליגנטיים במובהק מילדים שאימותיהן לא נטלו את חומצת השומן החשובה הזו שאחראית על התפתחות  תקינה של תאי המוח. בנוסף, נטילה של תוסף איכותי של אומגה 3 מונעת דיכאון אחרי לידה!

יש לשמור על רמת ברזל תקינה – לאכול מזונות המכילים ברזל וליטול תוסף ברזל רך שלא גורם לכאבי בטן ולעצירות (הכדורים של קופ"ח בדרך כלל יגרמו לתופעות לוואי אלו). מזונות המכילים ברזל לדוגמה: סלק, תמרים, תאנים, משמשים מיובשים, צימוקים אורגניים, קטניות, קינואה, עלים ירוקים.

אם יש בחילות והתכווצויות שרירים כדאי ליטול מגנזיום ציטרט או כלאט – 200 מ"ג מיד לאחר ארוחת הערב.

כדי למנוע סוכרת הריון ונפילות אנרגיה יש לאכול כל 3-4 שעות ולהתמקד במזון כמה שיותר טבעי ולא מעובד.

היריון הוא תקופה של שינויים הורמונליים הגורמים למעברים חדים במצבי הרוח. לכן כדאי להימנע מעומס יתר בעבודה ולהוריד הילוך בקצב החיים היום יומי הקבוע. מצב רוח טוב ותחושת נינוחות, אופטימיות ושמחה חשובים בתקופה הזו ויכולים להיות מושגים מתזונה נכונה, מנוחה, תמיכה משפחתית ופעילות גופנית מהנה. גם הרחה של שמן אתרי לבנדר יתרום לתחושת רוגע.

סלט קינואה וירקות. קינואה מומלצת בהיריון

סלט קינואה. צילום: 123RF

כדאי להימנע מביצים חיות כולל מיונז כיוון שהן עלולות להכיל סלמונלה. להימנע מבשר או דגים שאינם מבושלים היטב שעלולים להכיל זיהומים ולהימנע ממזונות מוכנים לאכילה כמו סלטים מוכנים – העלולים להכיל ליסטריה.

על פי איגוד המזון והתרופות האמריקאי (FDA), נשים בהריון צריכות להימנע מאכילת דגים המכילים מתכות כבדות וכספית כגון מקרל גדול, סטייק טונה וטונה לבנה. ניתן לאכול סרדינים וסלמון מהים הצפוני (רכשו במקום מהימן כיוון שדג הסלמון כיום מוזרק בצבע מאכל ורוד ומגודל בבריכות לרוב).

להימנע מצריכת נענע ומזונות חריפים, מתובלים מדי או שומנים – אלו יגרמו לצרבות ולעליית תוכן הקיבה לוושט עד להקאה.

אם יש צורך בזירוז לידה, דיקור סיני מאד עוזר – מניסיון של שנים בקליניקה.

לאחר הלידה – בזמן הנקה

על האמא המניקה ליטול ויטמין די איכותי ודרך ההנקה התינוק יקבל את הרמה המדויקת לה הוא זקוק.

גם בהנקה יש ליטול אומגה 3 שיגיע לעובר דרך חלב האם.

אם לתינוק יש "קוליק" (כאבי בטן עוויתיים) כדאי להימנע משהיה במקומות הומים או חשיפה לאנשים רבים – הגירויים הללו גורמים לתינוק למתח עצבי שמתבטא בכאבי בטן. בנוסף יש לברר רגישות למזונות מסוימים שהאמא אוכלת – וזאת על ידי עזרה מאיש מקצוע בתחום התזונה הטבעית. חשוב שהאמא תהיה רגועה בעצמה כי מתח עצבי עובר דרך האם לתינוק היונק.

להימנע מצריכת קפאין ואלכוהול (לא צריך להרחיב, נכון?)

כדי להגביר את תפוקת חלב האם מומלץ לצרוך חילבה, שומר, חליטות סרפד, נבטי אלפלפה, דוחן, תמרים, תאנים, אגוזים ושקדים ולשתות הרבה מים: רצוי לשתות לפני ההנקה ואף תוך כדי.

להימנע משתיית חליטות נענע ומרווה ומאכילת פטרוזיליה – אלו גורמים לייצור מופחת של חלב אם.

באשר לתוספים המוזכרים – חשוב לרכוש את האיכותיים והנכונים כדי באמת לסייע ולא חלילה להזיק (תוכלו להתייעץ איתי בנושא).

צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו