הרגלי התזונה של אברהם מור קצב לחיים בריאים
ייתכן והפנים של אברהם מור קצב מוכרות לכם…
הוא נטורופת ND MA, מרצה, יועץ בכיר לגיל השלישי, מומחה לבעיות שינה, מטפל במכבי טבעי ובעל קהל עוקבים רחב ברשתות החברתיות.
באמצעות הסרטונים שלו ברשתות החברתיות, בקליניקה שלו וכן בהרצאות ובסדנאות שהוא מעביר (כן, גם בכנסי "אוכלים בריא" שלנו), הוא מקדם אורח חיים בריא ומדריך המוני אנשים לשיפור איכות החיים.
אבל איך נראים הרגלי האכילה שלו בעצמו?
הזמנו את אברהם להתארח במדור "טעים להכיר", ולחשוף בפנינו את סודות התזונה האישיים שלו – אלו שמסייעים לו לשמור על עצמו בריא ומאוזן.
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
ד"ר קארין אלמן שינה, נוירולוגית בכירה
ד"ר שרון ברנר, מומחית ברפואת משפחה
התשובות של אברהם מור קצב
מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?
סלט דיטוקס (מתכון בתחתית).
תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
ארוחת בוקר מזינה ואיכותית ב-60 שניות:
כוס אוכמניות קפואות, כוס חלב שקדים, 3-4 כפות שיבולת + אגוזים, שקדים + זרעים כפית מכל סוג (זרעי חמנייה, דלעת, צ'יה ופשתן).
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?
"אתה זה מה שאתה אוכל".
התיקון הוא: "אתה זה מה שאתה סופג ממה שאתה אוכל".
חשוב להבין שהספיגה של המזון אצלנו בגוף תלויה ב-25 משתנים שלא קשורים לנוטריאנטים (רכיבי התזונה) שבצלחת.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
קישואים ממולאים ברוטב לימון ונענע.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?
אין כזה דבר.
אני אוכל הכל, אבל בורח כמו מאש ממזון מעובד ובראש הרשימה העבריין הכי מסוכן בצלחת שהוא קמח חיטה לבן.
איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?
ירקות חתוכים, אגוזים ושקדים.
מה החטא האהוב עליך?
פיצה.
במי לבחור, דיאטן קליני או נטורופת?
חד משמעית נטורופת שהגישה שלו היא טבעית הוליסטית ולא מדעית.
המתכון המנצח של אברהם מור קצב: סלט דיטוקס
מערבבים 15 סוגים של עשבי תיבול, שמן זית בנדיבות, 1-2 כפות סילאן ו-2 לימונים סחוטים.
משחקים עם החמיצות של הלימון והמתיקות של הסילאן וגורפים מחמאות מכולם.