himalayaKrem_Fly
himalayaKrem_Fly

סיבים תזונתיים

Nadar_IN

הסיבים התזונתיים הם רכיבים בלתי זמינים לעיכול, בעיקר רב-סוכרים, הנמצאים בדופן התאים של הצמחים ומקנים להם את קשיותם. כמו כן, הם משמשים גם לאגירת אנרגיה ולתיקון רקמות פצועות בצמח. חשיבות צריכת הסיבים התזונתיים במזון היא בכך שהם מגדילים את נפח הצואה, מקנים לה מרקם רך ומגבירים את פעולת המעיים המיוחדת, הפריסטלטיקה. כמו כן הם יכולים לספוח כולסטרול, שומנים וחומצות מרה ועל-ידי כך למנוע את ספיגתם בדופן המעי המעביר אותם לדם. הסיבים חשובים לשמירה על מערכת הדם ומניעת מחלות כלי-דם ולב וכמו כן, הם תורמים לתחושת השובע ומסייעים בבקרת המשקל.

הסיבים הם בעצם פחמימות שאינן ניתנות לעיכול. סיבים תזונתיים מסייעים להגן על המעיים מפני בעיות בריאותיות שונות. מקורות טובים ביותר לסיבים תזונתיים: פירות וירקות טריים, זרעים ודגנים מלאים.
בין סוגי הסיבים התזונתיים ניתן לציין את הפקטין, המצמצם את הסיכון ללקות במחלות לב (מאחר שהוא מפחית את רמת הכולסטרול בדם) ומסייע לסלק רעלים מהגוף. הפקטין נמצא בעיקר בפירות כמו תפוחים, פירות יער, פירות הדר, ירקות ואפונים מיובשות. סוג אחר של סיבים תזונתיים, תאית או צלולוז, מונע דליות ורידים, עצירות ודלקת במעי הגס. נמצא שיש לו תפקיד גם במניעה של סרטן המעי הגס. מאחר שהתאית מצויה בשכבה החיצונית של הפירות והירקות, חשוב לקנות תוצרת אורגנית בלבד ולהשאיר את הקליפה. ההמיצלולוז הנמצא בפירות, בירקות ובדגנים מסייע להפחתה במשקל, למניעת עצירות, להפחתת הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס ולסילוק רעלים מסרטנים מהמעיים. ידוע כי הליגנין הוא סיב תזונתי המפחית את רמת הכולסטרול בדם, מונע היווצרות אבני מרה ומסייע לטיפול בסוכרת. הוא נמצא אך ורק בפירות, בירקות ובאגוזי ברזיל.
בעת הכנת המיץ, מופרדים הסיבים התזונתיים מהמיץ הטהור ונהוג לזרוק אותם. לכן חשוב לכלול בתזונה ירקות ופירות טריים או להשתמש בשאריות הירק/פרי במיץ עצמו או במאכלים אחרים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו