Bari15_Fly
SmartKish_Fly

הנטורופתית לילך סרזו חושפת את התפריט היומי שלה

מאת: גת וייס עבודי - עורכת Eatwell, הפורטל לתזונה בריאה
זמן קריאה: 2 דקות
מה קורה כשנטורופתית פותחת את המקרר בבית? האם היא חיה רק על עלי קייל ונבטים? ביקשנו מהנטורופתית לילך סרזו לחשוף בפנינו את התפריט היומי שלה - מארוחת הבוקר ועד הנשנושים בלילה מול הטלוויזיה

הנטורופתית לילך סרזו חושפת את התפריט היומי שלה. צילום: פיני חדד

Bari15_In

לילך סרזו, נטורופתית ומנהלת ההדרכה בחברת "אקוסאפ", תתארח אצלנו בכנס "אוכלים בריא 15" הקרוב עם הרצאה מרתקת על המיקרוביום, שכוללת טיפים מעולים לשיפור הבריאות ואיכות החיים.

לרגל המאורע, ביקשנו ממנה לחשוף בפנינו איך נראית התזונה האישית שלה, ומה בחיים לא תכניס לצלחת.

מוזמנים לקבל השראה מאחת שיודעת המון על בריאות ותזונה.

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

הרגלי התזונה של המומחית להרגלים טובים

ד"ר דינה אייזן – הרופאה האופטימית

מה אוכלת מטפלת באיורוודה?

התשובות של הנטורופתית לילך סרזו

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

סלטים בכל הצורות, הצבעים והטעמים ובכל שעות היום.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

קערת אסאי או שייק מפנק על בסיס עלים, תערובות סופרפודס ופירות טריים.

קערת אסאי - דרך מופלאה לפתוח את שבת בבוקר. צילום: pixabay

קערת אסאי – דרך מופלאה לפתוח את שבת בבוקר. צילום: pixabay

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

אני מתחילה בדרך כלל לאכול בצהריים.

אם אני כן אוכלת בבוקר, אז פרי עם שקדים ואגוזים טריים או שייק מפנק.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

לספור קלוריות.

מה שממש כן כדאי לחשב זה את הצפיפות התזונתית של המזונות שאנחנו בוחרים לאכול.

כלומר, כמה ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון יש לנו בכמות מסוימת של מזון.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

חמין – זה לגמרי מחבר אותי לבית ההורים ולילדות שלי.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

גלוטן/פירות ים

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

אגוזים ושקדים טריים, תפוחים ירוקים וקרקרים ביתיים.

מה החטא האהוב עליך?

לנשנש אוכמניות כחולות קפואות מול הטלוויזיה בשעה מאוחרת.

אוכמניות כחולות - נשנוש מושלם מול הטלוויזיה בערב. צילום: unsplash

אוכמניות כחולות – נשנוש מושלם מול הטלוויזיה בערב. צילום: unsplash

מה דעתך על המשפט "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

זה לא מדויק לי.

מה שאני כן מאוד מתחברת זה שילוב של השניים – לטפח את עצמך פיזית (תזונה ותנועה) ורגשית/תודעתית.

במי לבחור – נטורופתית או דיאטנית?

נטורופתית

המתכון המנצח של לילך סרזו: סלט סלרי, שומר ופומלה

מצרכים (ל-3-4 מנות):

3 ענפי סלרי

1 שומר

כ־3 חופנים של עלי תיבול (פטרוזיליה, בזיליקום, נענע וכדומה)

1 כוס פילטים של פומלה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס

אפשרות: חופן חמוציות או גוג'י בריז

לרוטב:

2-3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כף דבש

1 כף חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

קוצצים את ענפי הסלרי.

מאחד מהם, קוצצים גם את העלים (בשאר אין צורך).

את השומר פורסים לרוחבו, לפרוסות דקות ככל האפשר .

קוצצים גס את עלי התיבול.

מעבירים הכול לקערה.

מוסיפים את הפומלה ואת קליפת הלימון.

כעת מכינים את הרוטב: שמים בכלי את כל מרכיביו ומערבבים היטב, מומלץ במזלג (אפשר להכין עד יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר).

לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

מפזרים את השקדים ואם רוצים – גם את החמוציות (או הגוג'י בריז) ומגישים.


לילך סרזו מזמינה אתכם להרצאתה בכנס "אוכלים בריא 15":

ההרצאה תתקיים ביום שישי ה-29.11 בשעה 10:00 בתיאטרון גבעתיים.

פרטים והזמנת כרטיסים באתר כנס אוכלים בריא 15.

לגולשי EatWell כרטיס להרצאה ב-₪40 במקום ₪50, בהקלדת קוד קופון: 1313.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו