Bari15_Fly
Jeliat_Fly

המלפפון מצלצל בדלת

מאת: ענת חפץ
זמן קריאה: 3 דקות
בשנים האחרונות יותר אנשים גילו את הקניות דרך האינטרנט ככלי נוח שחוסך זמן ואנרגיה, ורבים מבצעים את הקניות שלהם דרך המחשב הביתי. שלושה לקוחות של גן הירק האורגני 'טבע הבשור' מספרים איך זה עובד

לאהוב את המזון החדש, צילום: 123RF

Jeliat_In

אתם עדיין קונים את הירקות והפירות שלכם בסופר, כדי למשש בעצמכם ולהיות בטוחים מה אתם מקבלים? בואו לשמוע מאנשים שכבר עברו לצרוך את התוצרת האורגנית שלהם באמצעות שיווק ישיר, על שיטה אמינה ונוחה להפליא שחוסכת להם זמן וכסף. שלושה לקוחות של גן הירק האורגני 'טבע הבשור' מספרים איך זה עובד.

החיים של כולנו עסוקים ועמוסים. אנחנו רצים מהבית לעבודה, לגן של הילדים, לתור במרפאה ולישיבות מאוחרות. בין כל זה אנחנו משתדלים לתחזק בית מסודר ומקרר מלא ולהאכיל את המשפחה באוכל מגוון, שרצוי שיהיה גם בריא. ואלה שמתעקשים על תוצרת אורגנית, צריכים להתאמץ אפילו יותר – להגיע לחנויות ייעודיות ובדרך כלל לשלם מחירים גבוהים בהרבה.

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים גילו את הקניות דרך האינטרנט ככלי נוח שחוסך זמן ואנרגיה, ורבים מבצעים את הקניות שלהם דרך המחשב הביתי. ועדיין, לא חסרים גם כאלה שמהססים, שמעדיפים לראות, למשש ובחור את הפירות והירקות בעצמם, ושלא ממש בטוחים ששיטת המשלוחים מתאימה להם ותעבוד בשבילם.

אם אתם כאלה – הכתבה הזאת היא בשבילכם. בואו לפגוש שלושה אנשים שצורכים רק אורגני ושגילו שהכי נוח להם לקבל מדי שבוע ארגז מלא כל טוב אורגני עד דלת הבית. זה גם הסיפור של גן הירק האורגני 'טבע הבשור', שהתחיל בקטן לפני 11 שנים והלך, לאט אבל בטוח, בעקבות קהל לקוחות גדל ומתרחב עד שהיום הוא כבר מגיע כמעט לכל פינה בארץ.

רועי עם דייקון

יעל טחן מגבעת שמואל טוענת ש'טבע הבשור' הוקם בכלל בזכותה. "בשנת 2002 התחלתי לקנות אורגני, וגיליתי שבחנות שנהגתי לקנות בה מוכרים שום אורגני שגודל על ידי אמנון עוזיהו ובנו רועי ממושב עין הבשור. סיפרתי על כך לאמנון, שהוא במקרה גם הגיס שלי, והוא שאל בכמה נמכר השום, וכמעט התעלף כששמע את המחיר. הסתבר שהוא גבוה בהרבה מהמחיר שבו הוא מכר להם את הסחורה. גילינו שנינו שבכל תהליך התיווך, החקלאי מפסיד והלקוח מפסיד והמרוויח היחיד הוא מי שנמצא באמצע."

בעקבות הגילוי הזה הציע אמנון להתחיל למכור ירקות אורגניים ישירות ליעל ולכמה מחברותיה שביקשו גם הן להצטרף, והביא להן בעצמו מדי שבוע ארגזים מלאי תוצרת אורגנית טרייה משדות המשק המשפחתי במושב עין הבשור במחירים שפויים. הפיילוט היה כל כך מוצלח שבמהרה הוא התרחב ללקוחות נוספים ולאזורים אחרים בארץ.

מאז ועד היום יעל מקבלת מדי שבוע משלוח לביתה. עם השנים התרחב ההיצע של 'טבע הבשור' והיום היא מזמינה דרכם גם מוצרים רבים אחרים, כמו קטניות ותבלינים. "לפעמים אני מציעה להם להוסיף מוצרים נוספים לחנות והם עושים כעצתי," היא מספרת. השיטה צמצמה את תדירות הביקורים שלה בחנויות אורגניות. "בערך פעם בחודש-חודש וחצי אני מגיעה לחנות כדי להשלים דברים שלא ניתן לקנות ב'טבע הבשור', אבל את הרוב הגדול של הדברים אני קונה משם."

יעל טחון

להוציא את הרעלים מהסלט של הילדים

עפרה רז מקיבוץ נירים, חקלאית בעלת תואר שני בחקלאות ואמא לארבעה, התחילה לקנות ב'טבע הבשור' לפני כארבע שנים. "אצלנו בקיבוץ עברנו לשיטות גידול אורגניות במרבית הגידולים כבר לפני כ-13 שנים ואני עצמי חקלאית כבר עשרים שנה. אני מכירה את שיטות הגידול הקונבציונליות ואת החומרים שמשתמשים בהם, וחדרה לי לתודעה ההכרה שמשרד הבריאות בעצמו מתיר כמות מסויימת של רעלים בפירות ובירקות. בנוסף, החומרים האלה רעילים גם לחקלאים שנחשפים אליהם.

"אמרתי לעצמי שיש כל כך הרבה מקורות של רעלים בעולם שלנו, אז אם אני יכולה להפחית את כמות הרעלים לפחות בתחום היומיומי של הירקות, שהילדים שלנו ואנחנו אוכלים הרבה, למה לא לעשות את זה?"
אחת לשבוע עפרה קונה למשפחתה ארגז ירקות ופירות ב'טבע הבשור'. "מגיע אלינו ארגז מסודר ויפה עם ירקות ופירות. האיכות נהדרת ועם טעם כמו שאי אפשר למצוא ברשתות השיווק ובמחירים מאוד הוגנים. אני גם יודעת שאני יכולה לסמוך על חקלאים אורגניים כמו רועי ואמנון שהכל אצלם מפוקח ואין חשש לרעלים."

הירקות טובים, השירות נהדר

אצל איתי נחליאל, אבא לשני ילדים קטנים מתל אביב, המעבר לאורח חיים אורגני הגיע במקביל ללידת בתו הבכורה, היום בת חמש וחצי. "החלטנו לעשות שינוי ולהתחיל לאכול אורגני, כי היה לנו ברור שזה יותר בריא," הוא מספר. "באותה תקופה ניסינו לקנות ברשת שיווק מזון אורגנית ואצל כמה ספקים פרטיים, ואז הגענו ל'טבע הבשור' ונשארנו איתם."

איתי נחליאל

למה?

"הם היו הכי טובים, גם מבחינת האיכות וגם מבחינת השירות. כבר קרוב לשש שנים שאנחנו מזמינים מהם תוצרת אורגנית מדי שבוע. הירקות והפירות שלהם הכי טובים והשירות נהדר. קודם כל הקשר האישי ביניהם לבין הלקוחות, ושנית – בכל פעם שנתקלנו בבעיה, גם הכי קטנה, הם מייד מיהרו לתקן אותה והתחשבו בכל הבקשות שלנו. גם המחירים סבירים ביותר."

איך זה עובד?

אז מסתבר שלקנות ירקות ופירות דרך האינטרנט זה לא כל כך מסובך, במיוחד אם אתה יכול לסמוך על המגדל שיבחר בקפידה את התוצרת ויכבד את לקוחותיו. "אצלנו שירות הוא הערך הכי חשוב," מסביר רועי עוזיהו מ'טבע הבשור'. אנחנו רוצים שהאנשים שקונים אצלנו ירגישו שהם חלק מהמשפחה ושאנחנו נותנים להם רק את הטוב ביותר. אנחנו מקפידים להיות נאמנים להם, כדי שהם יהיו נאמנים לנו," הוא מסכם.
אגב, הגישה הזאת הוכיחה את עצמה כש'טבע הבשור' זכה השנה בפרס "חביב הקהל" בתחרות העסקים הקטנים של בנק הפועלים, "ידיעות אחרונות" ו-Ynet, בזכות תמיכה רחבה של לקוחות נאמנים ומלאי הערכה שהצביעו עבורו.

כדי לרכוש את התוצרת לא צריך הרבה: ניתן להזמין דרך החנות האינטרנטית, דרך מילוי דף הזמנה ושליחתו בדוא"ל או בביצוע הזמנה טלפונית לפי רשימת מוצרים ומחירים זמינה באתר האינטרנט המתעדכנת מדי שבוע. המשלוח מגיע בארגז קרטון עד דלת הבית וחוסך התרוצצות, זמן וגם כסף. שווה לנסות.

בית אריזה טבע הבשור

הכתבה בחסות "טבע הבשור"

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שון

    יש כל כך הרבה מגדלים ומשווקים גידולים אורגניים, מעניין למה הכתבה ספציפית למשווק זה.