Bari15_Fly
LiveWell_Fly

המבורגר טבעוני, מלא בריאות

Bari15_In

צ'יה, עלים רעננים ותבלינים מושלמים נפגשים בהמבורגר טבעוני אחד

 

מצרכים:

300 גרם נבטוטים(עלעלים רעננים)נספק אחד

בצל גדול קצוץ

ראש שום שלם קלוף וקצוץ

1/2 כוס שמן זית

2 כפות זרעי צ'ייה מושרים בחצי כוס מים

כף פפריקה

חצי כף כמון

חצי כף כורכום

מלח פלפל לפי הטעם

 

ההכנה:

במחבת רחבה שמים שמן זית את הבצל והשום ומטגנים עד שמזהיב, מוסיפים את הנבטוטים ממשיכים לטגן עוד כחמש עד שבע דקות תוך כדי ערבוב.

מטבלים בכל התבלינים, מורידים מהאש ומצננים מעט.

שמים במעבד מזון חשמלי או ידני וקוצצים בפולסים קצרים עד לטחינה גסה של העיסה.

אחרי שהתקרר לגמרי מוסיפים את זרעי הצ'ייה שהיו מושרים לפחות חצי שעה  מערבבים בקערה עם כף, טועמים אם חסר מלח ופלפל ומתחילים ל"קרוץ" המבורגרים

שמים על משטח ישר ניילון נצמד עליו את הרינג(בגודל שרוצים)אחרי שטבלנו אותו במים(לשחרור העיסה), שמים את הכמות הרצויה, דוחסים טוב ביד על להיווצרות ההמבורגר.

ככה עד שיצרנו את כל ההמבורגרים.

משם להעביר למקפיא עד להקפאה מלא שלו לפני ששמים על המחבת.

לצד מחבת הפסים מומלץ להניח תפו"א  פרוסים דק ו"פיצלפת" חתוך לשניים ,לצריבה והגשה לצד ההמבורגר.

על הלחמנייה שמים שלל ירקות מטבלי פסטו ממיקרו בזיל וכוסברה ורוטב טחינה לימון כבוש

לחמניות להמבורגר

המצרכים:

ק״ג קמח

כפות שמרים יבשים

כף סוכר

1/4 כוס שמן זית

כף מלח גס

650 מ״ל מים פושרים

ההכנה:

מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים(ללא המלח)

לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים , את המלח ואז את יתרת המים בהדרגה עד קבלת בצק למרקם אחיד ורך

מתפיחים כ40 דקות

יוצרים כדורים משטחים מעט אותם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה מורחים ביצה טרופה ושומשום 

נותנים להם לתפוח עוד כחצי שעה

אופים כ חצי שעה עד 30 דקות בחום בינוני גבוהה 180-200 מעלות

עד השחמה

בתאבון

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו