supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

דפי אורז ממולאים בתפוחים, עם קרם פטיסייר קוקוס

מאת: איילת בוקר, המטבח הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

חומרים לממולאים:

כ – 5 דפי אורז עגולים או כ – 20 משולשים קטנים
5 תפוחי עץ מגורדים גס
2  כפות קינמון
מעט גרידת לימון

הכנה:

מערבבים את התפוחים, הקינמון וגרידת הלימון בקערה, מכניסים כל דף אורז למי ברז לכמה דקות – עד שמתרכך, מוציאים ומניחים על משטח עבודה. חותכים לרבעים וממלאים כל רבע בכפית מעיסת התפוחים. סוגרים בקצוות ומגלגלים, מניחים במגש הגשה, מניחים בצד.

חומרים לקרם פטיסייר קוקוס:

0.5 ליטר חלב קוקוס (ללא ח. משמר)
1  כף שטוחה של קמח טפיוקה
4 חלמונים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען
2 כפות סוכר חום

הכנה:

בקערה ממיסים את הטפיוקה במעט חלב קוקוס. מוסיפים את החלמונים ומערבבים במטרפה.
בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת חלב הקוקוס עם מקל הוניל והסוכר לרתיחה. מכבים את האש ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הטפיוקה, להשוואת טמפרטורות.
מחזירים לאש ומסמיכים תוך כדי בחישה עם מטרפה. מצננים. את מקל הווניל מוציאים לפני השימוש בקרם.

* אפשרות: לגרד קליפת תפוז או לימון לתוך הקרם כשמתקרר.
* אפשרות: לבשל את התפוחים עם שאר חמרי המלית, אני אישית אוהבת אותם חיים וקצת חמצמצים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו