כל הדרכים להכין דלעת
כמה דברים שכדאי לדעת על דלעת:
1. יש המון סוגי דלעות. מצאו את האהובים עליכם.
2. הקפידו על דלעות טריות. אמנם זה פרי שניתן לשמור טוב לאורך כל השנה אבל שיא הקטיף שלהם הוא בחודשי יוני-יולי. ולכן אלו שנקטפו עכשיו הם מתוקים יותר, טריים ובמחירים משתלמים. כשהירק או פרי טעים מעצמו – אין כמעט צורך להוסיף לו מלח ותבלינים.
כל הדרכים לבשל דלעת
אידוי:
הטכניקה ששומרת על מקסימום ערכים תזונתיים. חתכו את הדלעות שבחרתם לקוביות גדולות יחסית ואדו במכשיר אידוי עד התרככות.
אפייה – שיטה 1
מה צריך?
1 דלורית בינונית
1 דלעת ערמונים בינונית
1 דלעת יפנית בינונית
אופן הכנה:
חממו תנור על חום של 170 מעלות
הניחו על גבי מגש התנור נייר אפייה
חצו את הדלעות לשניים והניחו אותם על המגש כאשר הצד החתוך פונה למגש. הכניסו לתנור ואפו למשך כ-45 דקות עד התרככות. אם הקליפה מעט השחימה ומזלג ננעץ בקלות – זה סימן שמוכן.
אפייה – שיטה 2 – המועדפת על דפי
השתמשו בכלי פיירקס גדול עם מכסה או כלי חימר גדול עם מכסה
חממו תנור על חום של 170 מעלות
חתכו גס את הדלעות שברשותכם ונקו את הגרעינים
הניחו בתוך הכלי (מומלץ להוסיף גם 2 בצלים לבנים מקולפים) סגרו עם מכסה ואפו למשך שעה.
הצעת הגשה:
לצד סלט ענק!
אם ממש חסר להם מלח ושמן זית ניתן לפזר מעט בתום הבישול.