"דג" מרוקאי לטבעונים
כשעברתי לטבעונות היה לי קשה לחשוב שאאלץ לוותר על המנה של דג מרוקאי בחגים ובארוחות שישי.
ואז גיליתי שאפשר ליהנות מאותם טעמים ממש אם פשוט מחליפים את הדג בטופו!
המתכון המלא מחכה לכם למטה. תיהנו…
למתכונים נוספים שעברו התאמה מיוחדת לטבעונים:
קציצות טבעוניות של טופו ברוטב קארי
מתכון "דג" מרוקאי לטבעונים
מצרכים:
שמן זית
300 גרם טופו
חטיף אצות קנוי / דף אצות נורי של סושי
עגבניה אדומה
גמבה אדומה
כוס גרגירי חומוס לאחר בישול
פלפל חריף (אם אוהבים)
ראש שיני שום קלופות
תבלינים לרוטב:
חצי כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
כף מלח
אופציונלי:
כף כמון
חצי כף חוויאג'
כף פלפל צ'ומה
תבלינים לטופו:
כפית פפריקה
כפית כורכום
מעט מלח ופלפל
אופציונלי:
כמון וחוויאג'
הוראות הכנה:
שפכו את רבע כוס שמן זית לסיר סוטאז' רחב ונמוך.
פרסו את העגבניה והגמבה, והוסיפו אותן לסיר.
הוסיפו גם את החומוס והשום.
הוסיפו את התבלינים לרוטב, ערבבו, הוסיפו חופן כוסברה וערבבו שנית.
טגנו מעט את התערובת עד שהשמן מקבל צבע אדום.
הוסיפו 2 כוסות מים ובשלו על אש בינונית.
בינתיים חתכו את הטופו לפרוסות, ובכל פרוסה חתכו פסים.
ערבבו בקערית קטנה את התבלינים לטופו עם 2 כפות שמן זית.
קצצו חופן כוסברה ואת האצות דק-דק, והוסיפו לקערית.
ערבבו הכל היטב ושפכו כף מהרוטב מעל כל פרוסת טופו.
הוסיפו את הטופו לסיר ובשלו 10 דקות.
כבו את האש ופזרו מלמעלה עוד חופן של כוסברה קצוצה, ללא הגבעולים.
הגישו בסיר או סדרו יפה בכלי הגשה: העבירו את הטופו לצלחת נפרדת, שפכו את הרוטב והירקות לכלי ההגשה, סדרו את הטופו יפה מעליהם, ומלמעלה פזרו כוסברה לקישוט.