supherb_Fly
PassoverFocus_Fly

גריסיני זיתים

נשנוש פריך וטבעוני

צילום: אפרת ליכטנשטט

supherb_IN

כ-20 יחידות

 

500 גרם (½3 כוסות) קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 כפות (45 מ״ל) שמן זית זיתא מעודן

5 זיתי גראנדה קצוצים

½1 כוסות מים + עוד כמה כפות לפי הצורך

1 כפית מלח

 

לציפוי: תערובת לבייגל/שומשום

 

הכנה

שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.

מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמן, זיתים ומים.

מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-6 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להדבק קצת למטה אבל בגדול להיות מאוחד.

אחרי 6 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.

מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, ומכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

מרדדים את הבצק למלבן בעובי סנטימטר ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות ברוחב סנטימטר.

מפזרים על משטח העבודה את התערובת לבייגל ומגלגלים כל רצועה בציפוי.

מסובבים את הרצועה סביב עצמה ומניחים על התבנית (חותכים את הבצק לפי אורך התבנית).

חוזרים על הפעולה עם כל הרצועות ומניחים בתבנית במרווחים.

אופים כ-30-20 דקות או עד שהגריסיני זהוב ומעט שחום.

שברו אחד על מנת לבדוק שהוא פריך.

מצננים לחלוטין ושומרים בשקית אטומה עד יומיים.

 

המתכון באדיבות חברת זיתא בשיתוף אפרת ליכטנשטט

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו