ג'עלה - נשנוש מלא אבץ
אבץ הוא מינרל המעורב בהפעלה של יותר מ-300 אנזימים חיוניים למגוון תהליכים ביולוגיים בגוף.
הוא מרכיב חיוני בהעברה יעילה של מוליכים עצביים במיוחד במוח, ויש לו תפקיד בסיסי בקידום רגיעה, על ידי שיפור הפעילות של GABA, מוליך עצבי המעודד רוגע.
רמות נמוכות של אבץ קשורות לפי מחקרים לתחושות של דיכאון וחרדה, ומחסור בו עלול להוביל למגוון הפרעות נוספות כגון עצבנות, הפרעת קשב וריכוז, בעיות הורמונליות, בעיות עור ועוד.
בנוסף, מחקרים רבים מצאו כי לאבץ תפקיד בחיזוק המערכת החיסונית וחיזוק יכולת הגוף להילחם בזיהומים ויראליים.
בין המזונות הצמחיים שמכילים אבץ: קטניות, שמרי בירה, חיטה מלאה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, דוחן, מיסו, טחינה, נבטי חיטה, אספרגוס, תרד, אגוזים, גרעינים וזרעים.
חשוב לדעת כי מחקרים מצאו שאבץ ומגנזיום מתחרים על אותם אתרי ספיגה בגוף.
לכן, אם מחליטים ליטול אבץ כתוסף תזונה, חשוב ליטול אותו במרחק של שעתיים לפחות מתוסף תזונה המכיל מגנזיום.
הנה מתכון לנשנוש מצוין, בין הארוחות, שיכול להעשיר את תזונתכם באבץ.
תוכלו להוסיף אותו גם לסלט או כתחליף לקרוטונים במרק.
למאמרים קודמים בנושא אבץ:
אבץ – מעורר את מערכת החיסון ומרפא פצעים
מתכון לג'עלה – נשנוש מלא אבץ
מצרכים:
כוס גרעיני חמניה
כוס זרעי דלעת
חצי כוס קשיו
כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
כוס אגוזי מלך
חצי כוס שומשום מלא
חוואיג' למרק
מלח ים אטלנטי
מעט שמן קוקוס / שמן זית
הוראות הכנה:
מערבבים הכל עם השמן והתבלינים
מרפדים תבנית בנייר אפייה (עדיף אקולוגי)
משטחים את התערובת על התבנית ומכניסים לתנור לחמש דקות בלבד על תוכנית טורבו ב-150 מעלות.
מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לכלי זכוכית נקי ואטום.
תמרה צוברי תשתתף בפאנל מומחים מיוחד בנושא "מערכת העיכול" במסגרת כנס אוכלים בריא 14, שיחשוף את כל הטיפים הפרקטיים לשיפור תפקוד מערכת העיכול שלכם.
לפרטים היכנסו לאתר הכנס: אוכלים בריא 14