Bari15_Fly
Jeliat_Fly

יש דבר כזה גורמה בריא

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות בגישה האינטגרטיבית
זמן קריאה: 2 דקות
לאחר שנים רבות של בישול ביתי ועריכת סדנאות לבישול בריא, לשפית נלי קרפנר יש כעת מסעדה חדשה בשוק הפשפשים ביפו, וזו בהחלט חגיגה קולינרית מרגשת לאוהבי האוכל הבריא
SmartKish_In

אוכל בריא לסוגיו תמיד סבל מיחסי ציבור לא ממש טובים. אם משהו באמת בריא – הוא בטח לא כזה טעים. וכנ"ל גם ההפך – אם משהו כל כך טעים – איך יכול להיות שהוא גם בריא ומזין?

נלי קרפנר, שפית מוכרת ומוערכת מזה שנים בעולם האוכל הבריא, היא בין הראשונות שהעיזו לשנות את האקסיומה הזאת ולחבר בין אוכל בריא לגורמה.

לאחר שנים של בישול ביתי ועריכת סדנאות לבישול בריא לנלי קרפנר יש כעת מקום חדש, וזו בהחלט חגיגה לאוהבי האוכל הבריא.

נלי, בוגרת בי"ס המוערך "Natural Gourmet Institute" בניו-יורק, ביססה את מעמדה בזכות סדנאות בישול גורמה הנערכות בביתה המקסים ביפו. נלי ידועה בהקפדתה על איכות חומרי גלם טריים ואורגניים ועל מנות עם שילובים יצירתיים בעלות טעם עדין ומוקפד. לפיכך מה רבה שמחתי כאשר שמעתי כי מטבחה התרחב וכעת ניתן ליהנות ממנותיה המפורסמות (כן- הטורטיות המופלאות), כמה מטרים ספורים מביתה, במסעדה החדשה שהיא פתחה ברחוב מרגוזה ביפו.

כשנכנסים למקום השכונתי של נלי בפינת חמד על יהודה מרגוזה (Off שוק הפשפשים), ניתן ישר לחוש ברוחה המוקפדת "והאירופאית" של נלי. המקום מעוצב בטוב טעם ובנגיעתה האישית של נלי המרחפת בכל פינה: ויטרינת המעדנייה המציעה מבחר של קישים, טורטיות, אנטיפסטי ומתוקים, מדפים עם צנצנות של ריבות וממרחים וכל אלה מוגשים על סט צלחות פרחוני המזכיר בתי קפה פריזאים.

אנוק, בתה של נלי, קיבלה את פנינו בחביבות. הגענו מעט מותשים ורעבים, בן זוגי ואנוכי, בצהרי יום הזיכרון והיינו זקוקים למשהו מרענן לשתות. נלי הציעה לנו ממגוון המיצים שהם מכינים במקום. בחרנו במיץ תפוחים עם לימון וג'ינג'ר, שהיה מרענן ומחייה נפשות ממש.

כעת יכולנו להתרשם יותר מהתפריט: ראשית בפתיחה מצוין כי כל מוצרי היסוד הינם מובחרים ואיכותיים ועל טהרת האורגני – הדגנים המלאים והקטניות, טחינה, קמח מלא, ביצים, הקפה  ועוד.

לא היה לי ספק שנלי תבחר את הטוב ביותר. לצערי אני יכולה למנות מעט מאוד מסעדות שאני יכולה לומר זאת עליהן בלב שלם. כבר מקום להתנחם בו ולהתעודד מעצם קיומו. העוף הוא של "טבע עוף" (ללא אנטיביוטיקה והורמונים).

הפירות והירקות טריים ועונתיים (כעת לא אורגניים אבל יש כוונות שזה ישתנה בהמשך).

בארוחות בוקר תמצאו פריטטת מנגולד אפויה עם מוצרלה באפלו, מוזלי המוכן במקום ומאפים ביתיים. יש גם כריכים מקמח מלא, הטורטיות המפורסמות של נלי, סלטים עונתיים מרעננים, ומנות עיקריות שמספקות את הצמחוניים והלא צמחוניים שבינינו.


טעמנו מקציצות העדשים שהיו נימוחות (ולא יבשות – איזו הקלה!) והתפרקו לשמחתן בפיותינו. הקציצות לוו בטחינה ירוקה ובסלט "גינה" צעיר ורענן.

לצדן טעמנו מכמה מנות אנטיספטי: פטה עדשים כתומות, קרפצ'ו סלק וסלט שעועית שחורה. אהבתי את הבחירה בשילוב המשולש הנ"ל, שהיה פשוט מצוין.

לאחר מכן הגיע כבודן של הטורטיות המפורסמות – בחרנו בגרסה הלא צמחונית )מתוך התחשבות בבעלי היקר) שכללה מילוי של מחית שעועית שחורה, בטטה, ירקות קלויים ועוף ולוותה במטבל סלסה נפלא.

לעיקרית אכלנו את קציצות העוף המאודות בצ'אטני מנגו שהוגשו על בסיס של קינואה שלושה צבעים עם ערמונים ופטריות. זו מנה נהדרת שכל הטעמים משתלבים בה בהרמוניה. ראשית עצם אידוי הקציצות (אני חובבת דגולה של שיטת האידוי), הרוטב שהיה מתקתק, יחד עם החיבור לקינואה קלילה והערמונים שנתנו טוויסט למנה.

שבעי רצון, קינחנו בקפה אורגני ובעוגות הנפלאות של 'ענת אפייה אורגנית' (מקמח כוסמין מלא, סוכר קנים אורגני) – קוקוס שוקולד ותפוזים ואגוזים.

מומלץ לבקר, לשבת בניחותא וללגום קצת מהאווירה של יפו או לקחת הביתה למשפוחה.

המטבח שלי נלי, רחוב יהודה מרגוזה 28, יפו שוק הפשפשים. 03-6833759 פתוח כל יום מ-8:00- 19:00
ימי שישי עד 16:00 (ניתן ליהנות משוק האוכל המוצע רק ביום זה)

 

לאתר הבית של נלי

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אני

    מצטערת קפה זה לא בריא.. וגם עוף לא
    יפה שכולם נערכים לתמוך ולעודד אבל כדאי שתהיו נאמנים לבריאות כי זה מה שהאתר הזה אמור להיות.

  2. רונה

    טבעוף אכן מוצר מעולה! קודם כל ממש טעים וגם נחמד לדעת שאני נותנת לילדי עוף שלא מלא בחומרים מלאכותיים שאינם בריאים להם