בונבוני שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן
רוצים לפנק ולהתפנק בבונבון שוקולד טעים, שגם מיטיב עם בריאותכם? הנה הצעה למתכון ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, שאפשר להכין גם בכיף עם הילדים.
לפינוקים שוקולדים בריאים נוספים:
מוס שוקולד – מתכון וידיאו קליל
רולדת שוקולד טבעונית ללא גלוטן
מתכון בונבוני שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן
מצרכים:
- 200 גרם תאנים יבשות
- מיץ מ-2 תפוזים
- 2-3 כפות קקאו איכותי
- 100 גרם שקדים
- מעט מלח
- ציפוי שאוהבים (קוקוס / פיסטוק קצוץ / אבקת קינמון וקקאו / שומשום וכד'),
הוראות הכנה:
פורסים את התאנים ומשרים אותן במיץ התפוזים ליממה (24 שעות).
במידה ומיץ התפוזים לא מכסה לגמרי את התאנים, אפשר להוסיף קצת מים.
מסננים את התאנים ושומרים את הנוזלים בצד.
מכניסים לבלנדר, ומוסיפים את אבקת הקקאו, המלח והשקדים.
טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
אם התקבל מרקם פירורי מידי, אפשר להוסיף קצת מהנוזלים ששמרנו בצד.
מכניסים למקרר את התערובת.
כעבור מספר שעות מוציאים מהמקרר ומכדררים כדורים באמצעות הידיים.
מגלגלים את הכדורים בציפוי שבחרתם.
הבונבונים יישמרו במקרר, בקופסא סגורה, למשך מספר ימים (אם לא יחוסלו לגמרי, עוד לפני כן…)