ארוחת בוקר של אלופים: 5 דרכים להכנת דייסת שיבולת שועל

דייסת שיבולת שועל היא בחירה מצוינת לארוחת בוקר מזינה, טעימה וקלה להכנה.
אפשר להכין אותה מהר, בקלות, וגם לשדרג אותה עם תוספות טעימות ומזינות.
היתרון הגדול? היא מתאימה כמעט לכולם וניתנת להתאמה אישית לפי טעם.
איך מכינים דייסת שיבולת שועל?
לפניכם 5 דרכים שונות להכנה – קלות, מגוונות וטעימות.
בחרו את הדרך שהכי מתאימה לכם, מבחינת זמן, מרקם או טעם אישי.
נסו אותן, שלבו תוספות, ותגלו מהי הגרסה המושלמת עבורכם.
להצעות נוספות לארוחת בוקר בריאה:
5 דרכים להכנת דייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל במיקרו
ערבבו ½ כוס שיבולת שועל (עדיף גריסי שיבולת שועל או שיבולת שועל דקה) עם 1 כוס נוזל (למשל, חלב מן הצומח לא ממותק) וקמצוץ מלח.
חממו במיקרו 3-2 דק׳ – אחרי דקה עד דקה וחצי השגיחו שהתערובת לא גולשת.
הוציאו את הדייסה מהמיקרו והניחו לה לספוג עוד נוזלים במשך כמה דקות.
לאחר מכן הוסיפו תוספת לבחירתכם – כמו חופן אוכמניות וכף זרעי פשתן טחונים.

אוכמניות – תוספת בריאה לדייסה שלכם. צילום: pixabay
דייסת שיבולת שועל קרה
דייסה זו דורשת אפילו פחות עבודה בבוקר מאשר הדייסה הקודמת – משום שכבר הכנתם אותה בלילה הקודם!
ערבבו ½ כוס שיבולת שועל (מכל סוג) ו-½ כוס חלב (צמחי או לא) בצנצנת מייסון עם מכסה.
הוסיפו 1 כף זרעי פשתן טחונים אם תרצו תוספת של סיבים ושומנים בריאים, אטמו עם המכסה והניחו במקרר למשך הלילה.
תוכלו להוסיף עוד טעמים בבוקר, כמו קינמון, פירות יער או אגוזי מלך.

הכינו את הדייסה בצנצנת במקרר ובבוקר הוסיפו את התוספות שאתם אוהבים. צילום: pixabay
דייסת גריסי שיבולת שועל מבושלת
היחס הבסיסי הוא 4 כוסות נוזל (3 כוסות מים ו-1 כוס חלב לבחירתכם) על 1 כוס גריסי שיבולת שועל.
להעשרת הטעמים, המיסו ½ כף שמן קוקוס במחבת וקלו את גריסי שיבולת השועל על להבה בינונית עד שהם מתחילים להפיץ ניחוח.
לאחר מכן הוסיפו את הנוזל וקמצוץ מלח, הגבירו את הלהבה והביאו לרתיחה, ואז הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל על אש קטנה עד לקבלת המרקם הרצוי לכם, בדרך כלל במשך 25-15 דק׳.
ערבבו מדי פעם.

דייסה מבושלת בסיר. צילום: pexels
דייסת גריסי שיבולת שועל בסיר אינסטנט
הכינו מראש את ארוחות הבוקר לכל השבוע עם סיר אינסטנט או סיר בישול בלחץ אחר.
היחס הוא 2 כוסות גריסי שיבולת שועל על 5 כוסות נוזל לבחירתכם (אפשר גם רק עם מים).
כוונו את משך הבישול של סיר האינסטנט ל-4 דק׳, והניחו לקיטור להשתחרר באופן טבעי.
תהליך הבישול הכולל יימשך כ-20 דק׳ – התאפקו ואל תנסו להאיץ את שחרור הלחץ, מאחר שבשלב הזה שיבולת השועל באמת סופגת את הנוזל.

להכין בסיר אינסטנט כמות לכל השבוע. צילום: unsplash
דייסת שיבולת שועל לדרך
מזגו ½ כוס פתיתי שיבולת שועל דקה לתוך מכל מזון מבודד של כ-230 ג׳.
הוסיפו חופן פקאנים קלויים ופירות יער לבחירתכם, ½ כפית ממתיק ומלאו את המכל במים חמים כמעט עד למעלה.
כעבור שעה הדייסה תהיה מוכנה לאכילה – בין שאתם במשרד, במשחק הכדורגל של הילדים או בנסיעה לעבודה.

קחו איתכם לדרך את הדייסה שלכם. צילום: unsplash
המידע לקוח מתוך הספר "כבד שומני – המגפה השקטה", בהוצאת פוקוס.



