Nikui_Fly
bari14_Fly

אירידיולוגיה ותזונה

מאת: יעל שדר, אירידיולוגית ומטפלת דרך דמיון מודרך ו-NLP
זמן קריאה: 4 דקות
מה מאפשר אבחון אירידיולוגי? על הקשר בין מצבי בריאות שונים, אירידיולוגיה ותזונה, בכתבתה של יעל שדר - אירידיולוגית מוסמכת.
Nadar_IN

אירידיולוגיה הנה תורת הקשתית (האיריס=החלק הצבעוני של העין). כלי אבחוני זה שימש עוד את המצרים הקדמוניים. הם נהגו להתבונן בעיניי האדם על מנת לבדוק את מצב הרקמות בגופו.

המפה האירידיולוגית ממפה על גבי קשתית העין את כל איברי האדם ומערכות גופו, ובאמצעותה ניתן לבחון את איזון המערכות והאיברים בגוף. האבחון עצמו נעשה בדרך של התבוננות בקשתית העין בעזרת פנס וזכוכית מגדלת.

העיניים, למעשה, משמשות ככלי דו-כיווני; דרכן אנו רואים את העולם החיצוני, ובאמצעותן ניתן גם להציץ אל עולמנו הפנימי, ולעמוד על מצבנו הפיסי, הרגשי והנפשי.

לא בכדי, אמרו חכמינו: העיניים הן ראי הנפש.

עפ"י תורת האירידיולוגיה, לכל איבר בגוף ישנה משמעות רגשית, לדוגמא:
סימן בקשתית העין על איזור השחלה, מבחינה פיסית יכול להצביע על ציסטה או התהוות של בעיה בשחלה. ומבחינה רגשית מצביע על קונפליקט/חסימה בנושא זוגיות. כך שחשוב שאישה שבקשתית העין שלה מופיע סימן שכזה, תקפיד לטפל, לצד הטיפול בפן הפיזי, גם בפן הרגשי, דהיינו – תעבוד על נושא הזוגיות בחייה. אם אותה אישה תטפל רק בפן הפיסי, הבעיה תחזור בשלב מאוחר יותר, היות וכל בעיה בריאותית, מחלה ו/או חוסר איזון מתחילים קודם כל מתוך ההתנהלות שלנו בחיים, ורק לאחר מכן הופכים לבעיה פיסית. בשלב זה אנו כבר מרגישים את הכאב / את הסבל.

אירידיולוגיה – רקע והיסטוריה:

בשנת 1860, מיפה ד"ר ואן וצקאלי, רופא הונגרי, את מערכות הגוף ואיבריו על גבי קשתית העין, ובכך יצר את המפה האירידיולוגית הראשונה.

הוא מצא בחצר ביתו ינשוף בעל כנף שבורה, והבחין בנקודה שחורה על גבי קשתית עינו של הינשוף, בצד שבו נשברה הכנף (בהתאמה). ד"ר ואן וצקאלי טיפל בכנפו של הינשוף, ובמהלך חודשי ההחלמה שם לב לסיבים לבנים שנוצרו סביב הנקודה השחורה שבקשתית.

בעקבות כך, הוא החל לעקוב אחר מטופלים שבאו אליו לקליניקה, ומול כל תלונה שלהם על איבר או בעיה כלשהי, הוא הסתכל בקשתיות עיניהם ורשם את הסימנים. בדרך זו יצר ד"ר ואן וצקאלי את המפה האירידיולוגית הראשונה, ומיפה על גבי קשתית העין את כל האיברים והמערכות בגוף.

אירידיולוגיה צילום: נמרוד גנישר

צילום: נמרוד גנישר

מה מאפשר אבחון אירידיולוגי:

עמידה על מצב רקמות הגוף – מיקום רעלים, קנדידה, טפילים במעיים, פסולת מתזונה לקויה, בעיות תזונתיות, מחלות ודלקות מעיים (מעי רגיז, קוליטיס, מחלת קרוהן), עודף/חוסר חומציות בקיבה, חסרים תזונתיים, מצב שרירי המעיים.

איתור המקור לבעיות רבות – כאבי ראש, נדודי שינה, כאבי בטן, עייפות, חוסר אנרגיה, בעיות קשב וריכוז ועוד – תלונות שלא נמצאו להן פתרון בבדיקות אחרות.

איתור מוקדם של נטיות/חולשות תורשתיות – יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול ועוד.

אבחון מבנה האישיות, דפוסי התנהגות, יחסים בינאישיים הכוונה וייעוץ לאורח חיים מאוזן ונכון לאדם.

אירידיולוגיה ותזונה:

דרך קשתית העין ניתן לאבחן את מצב שרירי המעיים, וכן – את כמות ומיקום הפסולת שנותרה במעיים. רבים מאיתנו לא מודעים למשמעות של תזונה נכונה ועד כמה היא יכולה להשפיע על איכות החיים שלנו, על מצב הרוח, איכות השינה ועל הכאבים שאנו חשים (ראש, בטן ועוד).

אנשים רבים מגיעים לאבחון עקב תופעות שונות, כגון: כאבי ראש, כאבי בטן, נדודי שינה וכד', ולאחר שבבדיקות קונבנציונאליות לא נמצא דבר המסביר את מצבם. רבים מהם ממשיכים לחיות כך, ולחשוב שאין פתרון לבעייתם. במקרים רבים הבעיה נובעת כתוצאה מתזונה לקויה.

הרפואה הקונבנציונלית אינה מתייחסת לתזונה כאל גורם עיקרי בגרימת בעיות בריאות רבות הפוגמות באיכות החיים שלנו. ברגע שאדם סובל מכאב בטן או מכאב ראש, לדוגמא, ולא נמצאו תוצאות כלשהן בבדיקות השונות, פותר אותו הרופא, על פי רוב, בכדור, אשר "מטפל" באופן זמני בסימפטום, אך לא במקור לאותו כאב. היתרון הגדול של האירידיולוגיה הינו, שבאמצעותה ניתן לאתר את המקור לכאב או לסימפטום, ואז להפנות את האדם לטיפול הנכון.

אורי (שם בדוי), בן ה- 31, שהגיע אליי לקליניקה לאבחון עם תלונה של כאבי בטן הנמשכים מזה כחודשיים. הוא עבר את כל הבדיקות הקונבנציונאליות, ולא נמצא כל ממצא פתולוגי. בעת התבוננות בקשתיות עיניו, הבחנתי בפסולת רבה במעיים באזורים שונים, אשר גורמת לו לכאבי בטן. פסולת זו התהוותה כפועל יוצא מהתזונה היום-יומית שלו: המבורגרים, פיצות, מיונז בכמות גדולה, צ'יפסים, נקניקיות ועוד – ג'אנק פוד מכל הבא ליד… ולפה.

המלצתי לו על תזונת ניקוי רעלים למשך חודש ימים, בשילוב של מאכלים מותרים מסוימים ומיצי ירקות.
לאחר כחודש נעלמו כאבי הבטן כלא היו, ואורי עבר לתזונה נכונה המכילה את כל אבות המזון. היום הוא מרגיש יותר אנרגטי, הכאבים מהם סבל נעלמו, והוא גם ירד במשקל.

אירידיולוגיה צילום: נמרוד גנישר

צילום: נמרוד גנישר

אירידיולוגיה וקנדידה:

תזונה לקויה עלולה לגרום גם להתפרצות של קנדידה בגוף. קנדידה הנה פטריית שמר המצויה במעיים של כל אחד מאיתנו. הבעיה מתחילה כאשר מאביסים את הגוף במוצרים מקמח לבן (בורקסים, שמרים, מלאווח, ג'חנון ועוד), מתוקים וסוכרים – אז הפטרייה מתרבה ומשחררת רעלנים, וכאשר המעי חדיר (הפטרייה פוגעת בדפנות המעי ומחוררת אותן) – גם נבגים, לזרם הדם, וגורמת לתופעות, כגון: עייפות, חוסר אנרגיה, גירודים בעור, פטרייה בנרתיק, פטריות בציפורניים ועוד.

ניתן לאבחן המצאות של קנדידה או נטייה לקנדידה דרך קשתית העין (אבחון אירידיולוגי), ובמקרים כאלו מומלץ לערוך ניקוי רעלים מהמעיים, שמשמעו להימנע למשך תקופה קצרה יחסית מהמאכלים שהוזכרו לעיל, תוך שילוב של מיצי ירקות ייעודיים בתפריט היומי. בדרך זו המעיים מתנקים מקנדידה ומשאר טפילים.

ניתן גם לשלב חוקנים (הידרוקולוניקס), אשר מתבצעים ע"י אנשים שהוסמכו לכך.

אירידיולוגיה ובעיות קשב וריכוז בהקשר תזונתי:

ילדים רבים סובלים מבעיות קשב וריכוז. הגדרה זו טומנת בחובה מכלול של בעיות העלולות להתבטא אצל כל ילד בצורה שונה.

ישנם ילדים רבים שתזונתם מורכבת מממתקים רבים, שתייה מתוקה וכד'. תזונה זו גורמת להצפת הגוף בסוכר זמין, ובעקבות כך לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם. לאחר זמן קצר מתרחשת "נפילת" סוכר, הילד מרגיש עייפות וחוסר ריכוז ופעמים רבות, כתוצאה מכך, הוא נרדם, מפריע בכיתה וכד'.

פעמים רבות הילדים הללו חשים תסכול, וההורים מספרים כי אינם יודעים כיצד לנהוג עימם. ישנם מקרים בהם ניתן ריטלין, מבלי שאותר שורש הבעיה. באמצעות אבחון אירידיולוגי, ניתן במקרים רבים לאתר את מקור הבעיה. לעיתים הבעיה נובעת מתזונה לקויה – אכילה מרובה של מתוקים, ולעיתים מסיבות אחרות, כגון: חוסר איזון הורמונאלי, חולשה של הכבד ועוד.

דוגמא לאבחון של ילד:

אוהד (שם בדוי), ילד בן 8, הגיע אליי לאבחון אירידיולוגי (דרך קשתית העין).
אמו טענה כי הוא אינו מרוכז בלימודים, מפריע בשיעורים ומציק לאחותו. באבחון עיניו של אוהד הבחנתי בפסולת במעיים שנובעת מאכילה מוגזמת של ממתקים וסוכרים, ופוגעת בריכוז שלו.

הנחיתי את אמו להפחית משמעותית את כמות המתוקים, ואכן לאחר תקופה של כחודש וחצי היא דיווחה כי אוהד (שם בדוי) הרבה יותר ממוקד, מתרכז בשיעורים ואינו מפריע לאחרים.

לסיכום:

לתזונה השפעה גדולה מאד על חיינו ועל חיי ילדינו.

תזונה לקויה או לא מתאימה לאורך זמן, יכולה להוביל לבעיות בריאות רבות.

באמצעות אבחון אירידיולוגי ניתן פעמים רבות לאתר את מקור הבעיה, ולכוון לטיפול המתאים.

חשוב לזכור, כי מדובר באבחון שאינו פולשני ואינו כואב, המאפשר לסרוק את כל האיברים והמערכות בגוף, ובדרך זו – לעמוד על מצבנו הבריאותי, הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הרגשי.

יעל שדר
אירידיולוגית ומטפלת דרך דמיון מודרך ו-NLP
לאתר של יעל שדר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו