Thymoquin_Fly
supherb_Fly

רואה לך בעיניים

מאת: - נטורופתית ואירידולוגית
מה הקשר בין צבע העיניים שלך לאוכל שכדאי לך לאכול ומצב הבריאות הכללי שלך? בריא להכיר את תחום האירידולוגיה המרתק שמעניק מידע חיוני על גופנו

צילום: RF123

Thymoquin_In

האירידולוגיה היא שיטה לאבחון מצבו הבריאותי של האדם באמצעות התבוננות בתבניות, צבעים ותכונות של קשתית העין.

שיטת זו הייתה בשימוש בתקופה הקדומה וכבר באלף השלישי לפני הספירה נמצאה מפה אירידילוגית ששורטטה על ידי הכשדיים. במערות ים המלח התגלתה מפה אירידולוגית ששייכת לכת האיסיים מתקופת המאה הראשונה לספירה, שזהה כמעט למפה של היום. תורת האבחון הזו נשכחה והתגלתה שוב במאה ה-19 על ידי דר' איגנץ פון פצ'לי שגילה מחדש את הקשר בין הגוף לעיניים.

קשתיות העיניים ממפות למעשה את הגוף כולו, החל מן המערכות ועד לאיברים.

קשתית עין ימין מראה לנו את צד ימין של הגוף כמו כבד, רגל ימין, כליה ימנית וכדומה וקשתית עין שמאל מראה לנו את הלב, טחול, רגל שמאל, כליה שמאלית וכדומה.

העיניים מחוברות באופן ישיר למוח על ידי עצב הראיה והן הלכה למעשה חלון למוח ולגוף.

בקשתיות העיניים מופיעים סימנים ובליטות שיש להם משמעות באבחון אבל דבר חשוב נוסף הוא צבע, גוון והפיגמנטציה. כך שלצבעי הקשתית ולסימנים עליה יש משמעות ייחודית עבור כל אדם ואדם.

 

צבע העיניים נקבע על ידי ההרכב הגנטי שעבר בתורשה מן ההורים והסבים. כיום יודעים ששלושה גנים הקובעים את צבע הקשתית – EYCL1, EYCL2  ו EYCL3-

וגנים נוספים המשפיעים על הגוון.

מחקר שנערך באוניברסיטת אורברו בשבדיה מצא כי צבע העיניים מושפע מהגנים שיוצרים את האונה הקדמית שקשורה לחשיבה, פעילות מוטורית, דיבור ועוד, כלומר אנשים בעלי אותו צבע עיניים שותפים לאותם תכונות אופי.

קשתית העין עצמה היא אחת הרקמות המורכבות בגוף ושולטת על התרחבות והתכווצות האישון. היא מחוברת למערכת העצבים הסימפתטית והפרה סימפתטית והיא ניזונה מ-33 עורקים. יותר מ-28 אלף קצות עצבים מקושרים לקשתית העין ולאישון דרך עצב הראיה, שהוא חלק ממערכת העצבים המרכזית.

 

ספרה של רומי חוכמה

ספרה של רומי חוכמה

 

שיטת התזונה של רומי חוכמה

כנטורופתית ואירידולוגית ותיקה מצאתי נקודות השקה בן החלוקה האירידולוגית לטיפוסים שונים לבין החלוקה על פי האלמנטים בפילוסופיה הסינית. ברוח זו חילקתי את סוגי העיניים לשלושה טיפוסי תזונה עיקריים – אדמה עץ ומים, ובתוכם תתי קבוצות.

מדובר בשיטה טבעית לחלוטין להתאמת תזונה אישית ומיטבית לכל אדם על פי צבע קשתית העין שלו, אשר באמצעותה יוכל להגיע לבריאות אופטימלית ולמשקל הרצוי לו.

 

טיפוס עץ

מדובר בעיניים חומות ופיגמנטציה חומה, או עיניים מעורבות בצבעים חום מסביב לאישון, ושאר הקשתית כחולה או ירוקה. האיבר הרגיש הוא הכבד, כלי דם ולב.

כשכבד הופך לשומני הוא מייצר שומנים ומתווכי דלקת ואז נגרמת טרשת עורקים ובעיות לב, נטייה לכולסטרול, כאבי מפרקים נודדים, תקיעות במשקל ועוד.

טיפוס העץ

טיפוס העץ

 

טיפים לטיפוס העץ

מומלץ לאכול מזונות טבעיים ולא מעובדים רצוי אורגניים, עלים ירוקים, שמן זית, שקדים, ואבוקדו.

טיפוס העץ - ווריאציה נוספת

טיפוס העץ – ווריאציה נוספת

 

טיפוס האדמה

עיניים חומות כתומות, פיגמנטציה כתומה ועיניים מעורבות בצבעים כתום מסביב לאישון' ושאר הקשתית ירוקה או כחולה. רגישות בלבלב שקשור למשק הסוכר ולאנזימי עיכול כלומר נטייה לנפילות סוכר או סכרת, נטייה לקנדידה, בטן נפוחה אחרי האוכל ובולמוסי אכילה.

 

טיפוס האדמה

טיפוס האדמה

 

טיפים לטיפוס האדמה

מומלצת תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך כמו שיפון מחמצת, ירקות, קטניות עתירי סיבים שגורמים לתחושת שובע, סוכר קוקוס או מייפל, פירות בעלי אינדקס נמוך, כמו תפוח עץ ואגס.

 

טיפוס האדמה – ווריאציה נוספת

 

טיפוס המים

עיניים כחולות או ירוקות, עיניים בצבע ענבר, פיגמנטציה צהובה או עיניים מעורבות בצבעים צהוב מסביב לאישון ושאר הקשתית כחולה או ירוקה. עיניים אלו נחשבות לחומציות. האיבר הרגיש הוא הכליות, שאחראיות על איזון חומצה-בסיס בגוף.

טיפוס המים

טיפוס המים

 

לכן עודף חומציות גורם למערכת החיסון לתגובתיות יתר ולדלקות כרוניות, כמו דלקת פרקים ראומטית, זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, דלקות בשתן, אבנים בכליות ועוד.

דג סלמון

דגים טובים לטיפוס המים? צילום: PEXELS

 

טיפים תזונתיים לטיפוס המים

רצוי תזונה צמחונית או צמחונית עם מעט דגים או טבעונית תלוי ברמת החומציות שיש בגוף. ירקות ללא הסולניים, לחם שאור מקמח כוסמין, פירות חוץ מפירות הדר, אורז פרא, קינואה, דוחן וכוסמת.

טיפוס המים - שילוב גוונים בהירים

טיפוס המים – שילוב גוונים בהירים

 

טיפוס המים - גוון ירוק

טיפוס המים – גוון ירוק

 

אני לוקחת בחשבון גם את גיל המטופל. בגלל המבנה הגנטי של בני האדם, עם העלייה בגיל יש ירידה בעתודות הפיזיות והרגשיות והיכולת להתגונן מפני מחלות יורדת ככל שהגיל עולה.

 

שינויים בגוון העין – שינויים בתזונה?

גוון קשתית העין משתנה עם הזמן. כשאנו מחפשים את הסיבות, אנו מוצאים אותן באיכות החיים שלנו: סוג התזונה שאנו אוכלים, סטרס ומחלות. האוכל המעובד שמכיל חומרים כימיים, הסטרס שמייצר הפרשות כימיות בתוך הגוף והתרופות, כל אלה משתקפים בצבעה של קשתית העין.

החדשות הטובות הן ששינוי בתזונה ובאורח החיים גם ישתקף בעיניים. כשאני משווה תצלומי עיניים לפני טיפול לבין התצלומים אחרי טיפול, ניתן לראות בבירור את השינוי בחדות ועומק בגוון צבע העיניים.

 

לאחרונה יצא לאור ספרה של רומי, כטוב בעיניכם. הספר מרכז מידע חיוני על אבחון סוג העין והתאמת אורח החיים בהתאם לתוצאה. הספר מופיע עם אפליקציה חינמית שמאפשרת לצלם את קשתיות העיניים ואז לאבחן אותן לפי ההוראות שבספר.

צרו קשר עם רומי חוכמה



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו