Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

איך לבשל בקלילות ארוחת בריאות

מאת: סנפרוסט
זמן קריאה: 3 דקות
אם יש משהו שאתם תמיד חייבים להחזיק בפריזר - זה ירקות קפואים! כל היתרונות של הירקות הקפואים וגם מתכונים מומלצים

לבשל בקלילות ארוחת בריאות. צילום: pixabay

Sunfrost_Article

חזרתם מיום עבודה, אתם מורעבים. לא היה לכם רגע פנאי, הבטן מקרקרת. אתם עייפים. אבל המקרר יחסית ריק.

לחטוף כריך? לנשנש חטיף? זה לא ממש משביע ולא ממש בריא, אבל למי יש אנרגיה וסבלנות להכין עכשיו ארוחה מבושלת ומזינה כשהעייפות בשיאה?

אז תנו לנו לספר לכם שהיום הכל יותר קל, פשוט וזמין.

הירקות והפירות הקפואים נותנים מענה נפלא לכל מי שמבקש לאמץ מטבח בריא ומזין.

ניגשים לפריזר, שולפים לקט ירקות קפואים, מוסיפים מנת חלבון או פחמימה, מתבלים, מבשלים או אופים ויש לכם ארוחה מוכנה חמה, מזינה ובריאה תוך 20-30 דקות.

כמה פשוט – ככה בריא וטעים.

ומה בנוגע לוויטמינים?

ממחקרים שונים עולה כי לעיתים לא רק שהירקות והפירות הקפואים אינם מאבדים מתכולת הוויטמינים והמינרלים שלהם, אלא שתכולתם אפילו עולה על זו של הטריים.

הדבר נכון במיוחד כשמדובר על ויטמין C, לוטאין ובטא קרוטן (בברוקולי, גזר וירקות אחרים).

"הירקות והפירות הקפואים של סנפרוסט נחשבים לא פחות טריים מטריים!", מספרת מירב אמיד, מנהלת השיווק של סנפרוסט.

"הם נקטפים מן השדה, ברגע השיא של הבשלות שלהם ותוך שעות בודדות נשטפים, נחתכים ונכנסים לתהליך של הקפאה – מה שמסייע לשמור על טריותם".

לעומתם – ירקות ופירות שנמכרים ברשתות השיווק, במרכולים ואצל הירקנים,  עשויים להתגלגל במשך ימים ארוכים ולעבור גלגולים רבים עד שיגיעו אליכם לצלחת.

מוקפאים בשיאם. צילום: pixabay

מוקפאים בשיאם. צילום: pixabay

כל היתרונות של הירקות והפירות הקפואים

בריאות, בריאות ובריאות!

המוצרים של סנפרוסט מציעים לכם 100% ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ושלל נוגדי חימצון.

הירקות נקטפים כאשר הם צעירים ונמצאים בשיאם מבחינת הטעם, המרקם, והצבע ונעשה מאמץ מקסימלי לוודא שהערכים התזונתיים מצויים בהם בכמות המירבית.

בכל המוצרים לא נעשה שימוש בחומרים משמרים (טכניקת ההקפאה עצמה משמרת).

טריות מקסימלית

סנפרוסט שומרת על איכות הירקות עוד משלב בחירת זני הזרעים (כדי להבטיח גידולים מובחרים), דרך שלבי הגידול השונים (אנשי מקצוע עוקבים אחרי הירקות ברמה היומיומית כדי לוודא שמועד הקטיף יהיה המתאים ביותר) ועד לקטיף עצמו בתזמון המדויק והאופטימלי.

שדות הגידול של סנפרוסט. צילום: מירב אמיד

שדות הגידול של סנפרוסט. צילום: מירב אמיד

איכות מירבית

הירקות מועברים למפעל לניקוי, חיתוך, חליטה קצרה והקפאה עד 7 שעות במקסימום ממועד קטיפתם, בשיטת הקפאה מהירה ששומרת על איכויות הירק וערכיו התזונתיים.

כמו כן הירקות ממוינים באמצעות סורקים אופטיים ואנושיים לסילוק ירקות פגומים.

קלות ונוחות

הירקות עוברים חליטה קצרה המסייעת לקצר את זמן הבישול, אך אינה פוגעת בערכיהם התזונתיים.

כל הקטניות עוברות קודם לכן השרייה ולאחר מכן בישול חלקי כדי להקל על תופעות של גזים ונפיחות ולקצר משמעותית את זמן הבישול.

אוהבי הקטניות יכולים ליהנות מגרגירי חומוס, פולי סויה (אדממה), שעועית לבנה, שעועית אדומה, עדשים ירוקות ופול ואף ישמחו להכיר את המוצר החדש – "חומוס לחומוס" המכיל זן חומוס רך ונימוח במיוחד, המאפשר להכין בקלות ובמהירות ממרח חומוס ביתי טעים ואיכותי, כמו בחומוסיות הגדולות.

זמינות כל השנה

ניתן להשתמש בכל המוצרים בכל עונות השנה עם זמן תפוגה ארוך יחסית (כשנה וחצי – שנתיים).

הדבר מאפשר לשלב בבישול ובאפייה ירקות או פירות קפואים גם כשאינם בעונה הטבעית שלהם.

במקום להשליך לפח מדי שבוע ירקות שרכשתם ולא התפניתם לבשל, מוצרי סנפרוסט מאפשרים לכם ליהנות מניצול מקסימלי של הירקות והפירות בכל אריזה ובכל עונות השנה.

שימוש קבוע במוצרים האיכותיים של סנפרוסט, יאפשר לכם לשלב שלל ירקות בתזונה היומיומית שלכם, בפשטות, ללא מאמץ ובמהירות יחסית, בשלל סגנונות וטעמים, בהתאם להעדפתכם האישית.

ליהנות משפע של ירקות כל השנה. צילום: pixabay

ליהנות משפע של ירקות כל השנה. צילום: pixabay

הכנה מהירה

בחלק מלקטי הבישול של סנפרוסט ניתן למצוא לקטים הכוללים שילוב של ירקות ופחמימה לאוהבי הבישול הבריא ולאלו שזמנם יקר להם: "קינואה עדשים וירקות", "ירקות ופסטה א-לה איטליה", "לקט להקפצה עם פסטה פוזילי" ועוד.

אין צורך להפשיר את הירקות והקטניות לפני הבישול.

בנוסף, אם חשקה נפשכם במרק חם ומהיר הכנה בחודשי החורף הקרים, נסו את אחד מהמרקים הטעימים מסדרת המרקים שיחממו לכם את הבטן ואת הלב: מרק שעועית, מרק עדשים, מרק אפונה, מרק כתום ומרק ירקות.

ניתן להשתמש בשקיות התיבול המצורפות לאריזה או לתבל בנפרד כטוב בעיניכם

לא רק ברוקולי וגזר גמדי…

היום ניתן ליהנות ממגוון אדיר של ירקות, פירות ולקטים קפואים.

לחברת סנפרוסט, החברה המובילה בתחום הירקות והפירות הקפואים בישראל, מבחר ירקות ופירות המתאימים לאפייה, בישול או הקפצה.

כך לדוגמא, סדרת הלקטים "טעימה מן העולם" כוללת לקטים המהווים בסיס מוכן לארוחות אוריינטליות כמו:

"טברנה יוונית"

לקט בסגנון יווני המבוסס על עלי תרד, גרגרי חומוס (שכבר הושרו ובושלו) ובצל. הלקט מתאים גם לשילוב סגנונות בישול ממטבחים נוספים.

"פיאסטה מקסיקנית"

לקט בסגנון מקסיקני המספק חלבון ברמה גבוהה.

הלקט משלב בין קטניות (שעועית אדומה מושרית ומבושלת) וירקות (תירס, פלפל אדום, צהוב וירוק ובצל). ניתן להגיש כמילוי לבוריטו, טורטיה או לצד אורז.

"ארוחת פאייה בסגנון ספרדי"

המכילה שילוב של אורז, בטטה, כרובית, אפונה, פלפל אדום, פלפל ירוק ובצל. הלקט המושלם להכנת ארוחת פאייה טעימה ומזינה.

את המוצרים ניתן להשיג בכל רשתות השיווק וחנויות המזון.

ועכשיו למתכונים…

פירה ירקות כתומים מיוחד וטעים

חמין קטניות צמחוני ומהיר

מרק פול

למידע ומתכונים נוספים בקרו בדף הפייסבוק של סנפרוסט

  1. *
  2. הפורטל לתזונה בריאה Eatwell אינו נושא באחריות כלשהי למוצר/שירות שניתן ע"י חברה או בעלי המקצוע המפורסמים באתר או בכלל.
    המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו