איזה לחמים הכי בריאים?
בעבר לחם נחשב למילת גנאי בעולם התזונה הבריאה, אך למרבה המזל כיום צצו יותר ויותר אפשרויות בריאות, מזינות וכאלו שמתאימות למגוון דיאטות או הגבלות. הכירו מגוון לחמים בריאים שזמינים כיום על המדף.
לחם פלא – מגוון טעמים
בלחם פלא מתגעים בעיבוד מינימלי קרוב לחומר הגלם במצבו הטבעי, חלבון מלא מהצומח, חומרי גלם טבעיים ללא תוספות, בלחם פלא מציעים טעמים מיוחדים, כשהמובילים בהם הם הרים מדבר טהנה ופנינים.
ערכים תזונתיים של לחם פלא
Eatsane – דל פחמימה
היתרון המרכזי של הלחם הוא בכמות הפחמימות הנמוכה שלו רק 2.6 גרם פחמימה לפרוסה! (בלחם לבן לצורך השוואה יש כ-13 פחמימות לפרוסה ובלחם קל קצת יותר מ-5 גרם פחמימה לפרוסה)
בנוסף יש ללחם יתרונות נוספים ונהדרים אחרים:
- ללא חומרים משמרי
- ללא ממתיקים מלאכותיים
- ללא תוספת סוכר (כמובן)
- עשיר בחלבון מן הצומח -עם טחינה ואבוקדו זו ארוחת פוסט אימון מעולה!
- עשיר בסיבים תזונתיים שטובים למערכת העיכול
- טבעוני
- ידידותי לקיטו
ללחם טעם אחד, בקרוב יהיו גם פיתות ולחמניות.
דבר המומחית: "מניסיון שלי עם מטופלים הלחם מסייע לאנשים שמחפשים פתרון מהיר ותחליף ללחם. בצריכה מתונה ובהתאמה אישית , זהו פתרון הולם שיאפשר איזון ברמות הסוכר וירידה במשקל" עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית.
ערכים תזונתיים של Eatsane
KETO CHEF – לחמניה קטוגנית
החברה השיקה לאחרונה לחמנייה קטוגנית מקמח שקדים הראשונה מסוגה בישראל. מדובר בשיתוף פעולה ייחודי בין שף עודד טלמור חוקר תזונה קטוגנית בארץ ובעולם ומפעל מצות אביב
החברה מתגאה בפחות מ 4 גרם פחמימות ללחמנייה. הלחמנייה עצמה משמשת כבסיס לארוחה, מיוצרת על בסיס קמח שקדים ומכילה כמות גדולה של סיבים ושומנים, ללא תוספת סוכר והינה משביעה מאד. מוצר זה מתאים לצרכני תזונה קטוגנית, תזונת פליאו, סוכרתיים, והבוחרים בצריכה של שומן בריא לעומת פחמימות.
ערכים תזונתיים של KETO CHEF
עידן הנבט – לחמים מונבטים
העולם עובר ללחמים מונבטים!
במקום להכין לחם מקמח רגיל או מלא, תהליך ההנבטה מאפשר לנו להרוויח הרבה יותר:
הרבה יותר אנרגיה בפחות קלוריות, הרבה יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים, עיכול קל ומהיר ללא תחושת הכבדות שנשארת לאחר אכילת לחם רגיל.
- ללא חומרים משמרים
- ללא סוכר
- ללא שמן
- ללא גלוטן (בחלק מהמוצרים)
ערכים תזונתיים של עידן הנבט
דגנית עין בר – לחם חיטה מלא
נאפה באהבה ותשומת לב במאפייה שבקיבוץ עינת. מאפיית דגנית עין בר בעלת תקן ISO 9001:2015 ו HACCP ומחויבת לתנאי ייצור מחמירים .
הלחם נאפה מקמח חיטה מלא, מועשר ב 6 ויטמינים מקבוצה B , מכיל יותר חלבון ופחות הנתרן. בתוספת שיבולת שועל , זרעי פשתן וגרעיני חמניות לטעם , ניחוח ומרקם נפלאים. כל פרוסה מכילה כ-75 קלוריות, כ-3 גרם חלבון , כ- 2 גרם סיבים תזונתיים ורק כ 100 מ"ג נתרן.
- לחם חיטה מלא עשוי מ-100% קמח מלא הנטחן מהגרעין בשלמותו.
- מועשר ב 6 וויטמינים מקבוצה B: חומצה פולית B1 B2, B3, B6, B12, .
- ללא תוספת סוכר, מקור הסוכרים בקמח ובדגנים.
- מאושר על ידי האגודה הישראלית לסוכרת ונושא תו א.י.ל.
- עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר ונושא את תו אפשריבריא.
- והכי חשוב – טעים! ניחוח, טעם ומרקם עשירים במיוחד בתוספת שיבולת שועל , גרעיני פשתן וגרעיני חמניות.
ערכים תזונתיים של לחם חיטה מלא מועשר בוויטמנים מקבוצה B וחומצה פולית
לחמי מחמצת מאפית פת הגליל
נתחיל בנתון הכי חשוב: בלחמי מחמצת יש הכי פחות חומרי גלם. הם עשויים מקמח, מחמצת, מלח ומים, לכן החשיבות של איכות הקמח והמחמצת מחייבת. בלחם לא יימצא שום חומר משמר או חומר להארכת טריות הלחם אלה התבססות על קמחים איכותיים ומחמצת מעולה בת עשור לפחות.
בקצרה על התהליך: המון סבלנות והמתנה בין השלבים על מנת לתת למחמצת לעבוד ולבצק לתפוח בצורה מבוקרת ב- 5° מעלות כ- 20 שעות ולהגיע למיצוי התהליך ותפיחה מקסימלית לפני אפיה.האפיה בתנור אבן איכותי בחום ישיר עם אדים שדואגים לקרסט בחלקו החיצוני של הלחם.
בתיאבון
ערכים תזונתיים של לחם מחמצת פת הגליל:
ניתן להזמין משלוח בק.שמונה והסביבה באתר פת הגליל.