אטריות סובה כסלט קר עם היזיקי
אטריות סובה הן אטריות העשויות מקמח כוסמת ונהוג להשתמש בהן במטבח היפני. גם אם אינכם מחובבי הכוסמת, לאיטריות סובה טעם עדין בהרבה, והן עשירות יותר מבחינה תזונתית מאשר האטריות הרגילות.
שווה לנסות… ולהתאהב.
למתכונים נוספים עם אטריות סובה:
אטריות סובה בקרם שמרי בירה (המתכון בתחתית)
מתכון אטריות סובה כסלט קר עם היזיקי
המצרכים הדרושים לכמות של 4 איש:
חבילות אטריות סובה-כוסמת
חצי חבילת טופו
5 פטריות שמפיניון
קולרבי
גזר
רבע כוס אצות היזיקי
בצל ירוק
חופן עלי כוסברה
4 עלי בזיליקום
חצי אצבע ג'ינג'ר טרי
לרוטב:
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
לימון סחוט
3 כפות רוטב סויה לימה
רבע כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות הסובה בסיר עם מים רותחים למשך 5 דקות – שימו לב לא לבשל מעבר לזמן הנדרש. שוטפים היטב במים קרים .
משרים את האצות למשך רבע שעה במים קרים, שוטפים היטב ומשאירים להתייבש למשך רבע שעה.
חותכים את הטופו לקוביות ומקפיצים במחבת נפרד יחד עם קארי, מלח ופלפל שחור עד שהטופו נהיה פריך מכל הצדדים.
או משרים במרינדה של: כף זעתר ,כף שמן זית, רבע כפית מלח גס וכף רוטב סויה.
גוררים את הגזר והקולרבי לחוטים ומערבבים יחד עם האטריות והטופו.
קוצצים את כל צמחי התבלין, מוסיפים אותם ואת מצרכי הרוטב לסלט אטריות סובה ומגישים.
*
המתכון והצילום לקוחים מתוך הספר רב המכר של אביטל סבג –"חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" בהוצאת גפן.
ניתן לרכוש את הספר במחיר מיוחד בסדנאות של פליי סטייל בוטיק שאביטל היא השפית שלהן, וכמובן ליהנות מהארוחות הנפלאות בניצוחה במהלך הסדנה .