SmartKish_Fly
Liat_Fly

אז מה כן אוכלים?

אכילת כוס סיבים ביום (למשל שיבולת שועל) או חופן אגוזים בשבוע, מאריכה את חיי האישה כמו 4 שעות ריצה קלה בשבוע. פנו לעצמכם שעה והאזינו להרצאה המצוינת של ד"ר גרגר, שגם מתובלת בחוש הומור

צילום: 123RF

Liat_IN

טבעונות זו התשובה

הדם של טבעונים נלחם פי 8 יותר טוב בתאים סרטניים מאשר דמם של אוכלי בשר, ביצה אחת ביום מקצרת את תוחלת החיים של אישה כאילו היא עישנה 5 סיגריות ליום במשך 15 שנה. איך שלא מסתכלים על זה – בשר עושה לנו רק רע.

לעומת זאת, אכילת כוס סיבים ביום (למשל שיבולת שועל) או חופן אגוזים בשבוע, מאריכה את חיי האישה כמו 4 שעות ריצה קלה בשבוע. הנתונים מתייחסים לנשים משום שמקורם במחקר האחיות של אוניברסיטת הארווארד, מחקר תזונה ארוך שנים שנעשה באוכלוסיית נשים העובדות כאחיות. סביר להניח שממצאים דומים יתקבלו גם אצל גברים.

תזונה לקויה, ובעיקר אכילת יתר של מוצרים מן החי, היא הגורם המשמעותי ביותר למחלות לב, סרטן וסוכרת. כפי שד"ר גרגר מציין בהרצאה, למרבה האירוניה, אפילו 'מגזין הבשר' של ארצות הברית פרסם מאמר שבו נשאלת השאלה האם אכן כולנו צריכים להפוך לצמחונים כדי לשים קץ למגפת המוות והחולי שפוקדת את העולם המערבי?

התשובה ככל הנראה היא כן. אם לא הימנעות אז לפחות הפחתה משמעותית. פנו לעצמכם שעה והאזינו להרצאה של ד"ר גרגר, שלא רק מרתיעה ומתריעה אלא גם נותנת טיפים חשובים לדרכים טובות יותר

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מישהו

    אני מסכים שטבעונות זו התזונה הבריאה ביותר לאדם, אבל ניתן לאכול ביצה ליום, יש בה כמעט את כל הויטמינים והמינרלים, חלבון איכותי ולציטין שטוב להורדת כולסטרול.
    מסכים שבשר בהמה הוא מסוכן לאדם.
    בשר עוף הוא טוב לפי הרמב"ם.
    לא להיות קיצוני לכאן ולכאן, אפשר לאכול עוף פעמיים בשבוע וביצה יום כן יום לא, כמטבן רצוי שרוב התזונה תכיל: קטניות, דגנים מלאים, ירקות מכל הצבעים ושתייה מרובה של מים.

  2. טבעוני 5 שנים

    כל הויטמנים ומינרלים נמצאים בתזונה מן הצומח.
    כמו כן בביצה יש כולסטרול וגם בעוף… המדע מוכיח שוב באופן חד משמעי שתזונה צמחית היא אופטימלית לאדם.
    אנחנו כבר לא נמצאים במלחמת הישרדות שאנחנו מחוייבים לאכול בעלי חיים…מלחמת ההישרדות היא על כדור הארץ שמזדהם ברובו ע"י תעשיות החי,(מדו"ח האו"ם).
    כיום אני בריא יותר מאי פעם בעקבות המעבר לטבעונות בזמן שכולם כל הזמן חולים… קדימה…עכשיו תורכם להציל את החיים שלכם, של ילדיכם ואת כדור הארץ !!!

  3. מישהו

    הכולסטרול מיוצר ברובו בכבד, צריכת כולסטרול מהחי כבר הוכחה כלא משפיעה על העלייה ברמת הכולסטרול בדם, דרך אגב כולסטרול גבוה הוא לא הבעיה אלא כולסטרול מחומצן.
    אני מכיר מס' טבעונים, רובם נראים חיוורים, מקומטים עם שיער דליל.
    בגלל זה אני אומר שצריך 85% תזונה מהצומח ביחד עם 15% של עוף או ביצה שנחשבים כבריאים (מרק עוף=אנטיביוטיקה טבעית) אז לא כדאי להיות קיצוני, תסתכל על מאמריו של הרמב"ם על אכילת בשר עוף וביצה שהוא לא התנגד אליהם. רוב דבריו של הרמב"ם הוכחו במחקרים.

  4. גלינה

    ביצה אחת ליום\ עוף או מה שזה לא יהיה מהחי אולי היה בריא בימיו של הרמב"ם, אם הוא היה רואה היום מה המקור של הביצה (מתרנגולת מסכנה וחולה מפוצצת תרופות שיושבת בכלוב צר ומחכה למוות…), מקור "אנטיביוטיקה הטבעית" מאותה התרנגולת החולה בעצמה (!!) אני בספק שהוא היה ממליץ למישהו לדבוק בעקרון הביצה אחת לכמה ימים…
    העולם שלנו כבר לא מה שהיה פעם וזה לא נכון להסתכל על החוקים שהיו אז. התזונה השתנתה אבל מערכות הגוף לא, לכן הגוף מסתגל בצורה הכי טובה שהוא יכול ועל מנת לא להכביד עליו (וכמובן לשמור על הומניות וכבוד כלפי בעלי החיים שבייתנו והשתמשנו בהם כחפץ זה כבר אלפי שנים..) יש לשמור על אורח חיים שמתאים לגוף שלנו כיום, עכשיו, ולא בימי הרמב"ם.
    כיום אנחנו מוצפים בשפע של מזון צמחי מזין שצריכתו אינה פוגעת לא בנו ולא בעולם החי ההולך ונעלם.

    "בדיוק בתקופה שבה הדתות ההומניסטיות העלו את ההומו סאפיינס למדרגת אל, חיות המשק הפסיקו להיות בעלי חיים והפכו להיות מכונות וקווי ייצור״. נח הררי, קיצור תולדות האנושות.

  5. טבעוני 5 שנים

    נכון שהכולסטרול מיוצר בכבד לכן אין צורך בביצים.
    אני גם מכיר מספר טבעוניים חיוורים, תופעה שנקראת ג'ונק ויגן… אוכלים טבעוני אך לא מכניסים את כל אבות המזון האורגניים, דבר בעייתי מאחר ונוצרים חוסרים…מצד שני אני מכיר המון טבעוניים בריאים מאוד כמוני שלא חלה בחמש שנים האחרונות בכלל !!! חייבים לאכול את על מה שהטבע ברא מן הצומח ויש מבחר אדיר !!!
    כמו כן, אני מכיר הרבה יותר אוכלי בשר לא בריאים בכלל בגילאים צעירים (30-40): השמנת יתר, כולסטרול גבוה, סרטן מכל הסוגים, סכרת, מחלות לב, טריגליצרידים גבוהים ועוד…והם כל הזמו חולים…כל חודש יש להם משהו לא בסדר כגון : שיעול, נזלת, התקררות, דלקות גרון, כאבי ראש, כאבי בטן, שילשולים, הקאות ועוד…
    הסיבה שיש אנטיביוטיקה במרק עוף זה מאחר כשאשר העוץ נשחט, הגוף מפסיק לפנות את השתן שלו וזה נשאר ברקמות הגוף ומשתחרר במרק…אני מזמין אותך להרתיח עוף במים ללא תבלינים ולהריח…ריח מוכר? ברור…פיפי 🙂
    אז הגיע הזמן להסתכל למציאות בעיניים מבחינה בריאותית, סביבתית ומוסרית…
    בקיצור מאוד מאוד ממליץ לך לראות את ההרצאה מעלה.

    צפייה נעימה !

  6. מ'

    דבקתי בטבעונות מוחלטת במשך כ-4 שנים. בדיקות הדם האחרונות שלי ממש לא שימחו את לבי או חיזקו את מה שנאמר בכתבה כאן.
    מאז שעברתי ל"בית הלל" והוספתי ביצים אורגניות (בשל הבריאות ובשל ההתחשבות בתרנגולות) והחזרתי מוצרי חלב, אך רק מעזים/כבשים ולא מִבקר, ורק עד 5% שומן – בדיקות הדם שוב מצוינות ואין חוסרים בתאי דם אדומים או בברזל ובוויטמין בי-12 (שגם קודם הקפדתי לקחת כתוסף, אך זה לא עזר משום מה והם נשארו ירודים).
    ממליצה לכולם על הספר "לאכול כדי לחיות" וגם על שיטת קינגסטון, שמדברים על תזונה דומה. מקפידים על טבעונות ב-90% מהתפריט בערך, ומוסיפים רק קצת חלבון מן החי, אך איכותי. מומלץ מאוד.
    אני לא חולה אף פעם (חמסה, חמסה!) – ואני כבר מזמן לא בת 40… – וגם הבדיקות מצוינות עכשיו. שנה טובה לכולם.

  7. אבי גרוסמן

    1. הספיגה שלנו של מינרלים וויטמינים (במיוחד ויטמינים מסיסים בשמן כגון A, D ו- K2) טובה יותר ממוצרים מהחי. לא כולנו יכולים לספוג במידה טובה את הברזל שבצנון ובטחינה ולהמיר את הבטא-קרוטן שבגזר לויטמין A, לדוגמא.
    2. לא ניתן לקבל B12 ממזון מן הצומח, וגם לא מאכילת כמות קטנה של אדמה בה גדלים ירקות אורגניים כמו שכמה חוקרים הדוגלים בטבעונות טוענים.
    3. עם כל הכבוד למחקר האחיות, יש בו לא מעט הטיות ומשתנים מתערבים שלא נותחו, ונכתב על כך לא מעט ברשת.
    4. חברות קדומות אכלו במשך דורות אין-ספור כמעט מוצרים מהחי, במיוחד כאלו שחיו באזורים גיאוגרפיים בהם לא ניתן היה להשיג מזון מן הצומח כצעט. במחקרי תצפית שנעשו על חברות כאלה כאשר עוד היו קיימות, נמצא שרוב הפרטים בריאים לחלוטין וולא מחלות ניווניות המאפיינות את הציוויליזציה שלנו, למרות תפריט המורכב ב 95% ממזון מן החי.
    5. כדי להיות בריאים כשאוכלים מזון מן החי יש להקפיד לדעתי על צריכת מזונות אורגניים, כיוון שרעלים אכן נקלטים ונספגים הרבה יותר במזון מן החי מאשר מן הצומח, ונספגים יותר בגוף שלנו לאחר צריכתם.

  8. דני

    יש חשיבות עצומה לשאלה האם הביצה היא ממקור אורגני או לא, האם הביצה טוגנה בשמנים מזיקים כמו שמן חמניות או קנולה, האם היא בושלה בישול יתר שהורס את היתרונות התזונתיים בביצים. יותר מזה, האם הנשים שאכלו יותר ביצים גם התעמלו פחות או התנהגו בצורה שהיא בריאה פחות (כמו שלדוגמא טבעונים מעשנים הרבה פחות מאוכלי בשר). בקיצור, לקבוע פשוט שאכילת ביצה ביום שקולה לעישון 5 סיגריות במשך 15 שנים נשמע שטחי מדי, ואפילו חוטא למדע הייתי אומר.

  9. עידן

    כשהרמב"ם היה חיי בכלל לא היה משק תעשייתי כמו היום ותרנגולות כמו היום ואתה מסתמך על מה שהרמב"ם ידע פעם ? שתהיה בריא אתה לא חי במאה ה 12 אתה חיי במאה ה 21!

  10. מיקי

    בתקופתו של הרמב"ם לא היו מאביסים את בעלי החיים עם הורמונים ועם אנטיביוטיקה כמו שעושים היום. כמו כן, אומר המרצה כי בבשר מת יש רעלנים שנוצרו מפעילות של חיידקים לאחר מות החיה. זה תמיד נכון, גם עכשיו וגם בימי הרמב"ם.

  11. טבעוני 5 שנים

    כל המידע שהצגת ישן, מיושן ואותו מידע ששטפו אותנו למשך דורות לגבי הצורך ההישרדותי של אכילת בעלי חיים ומוצריהם.
    חוסר b12 קיים יותר אצל אוכלי בשר.
    החיות מקבלות את ה b12 מהצומח שמערכת העיכול מייצרת וסופגת.
    הבעיה היא בייצור וספיגה…
    בעבר היו עושים הרבה דברים שהיום אנחנו לא גאים בהם כגון עבדות, קניבליזם, חוסר זכויות לאישה ועוד….כך שהגיע הזמן להתקדם ולהתפתח במיוחד כאשר הישרדותו של כדור הארץ עומד על הפרק.
    ממליץ מאוד לחשוב מחוץ לקופסא ולעשות מחקר עצמאי.
    אני יכול לשים כאן אין סוף קישורים מדעיים שמחזקים את הטענות אבל אז הייתם אומרים שזה סתם מגמתי…
    בהצלחה !

  12. אדית

    תרנגולת, בטבעה אמורה להיות מופרית כדי להטיל ביצה שלאחר דגירה, יבקע ממנה אפרוחון מתוק. הביצים שאנו, בני האדם צורכים, הן ביצים שהוטלו כתוצאה מביוץ מעודד עי הורמונים, מה שבעצם מסביר שביצה לא מופרית, היא המחזור של התרנגולת. חוץ מהמחשבה הדוחה בעליל הזו, יש בביצה, מעבר לתרומה צנועה לגופינו, כולסטרול רע בכמות לא מבוטלת, זהו הערך התזונתי הכי גבוה בה. מעבר לסכנות כמו סלמונלה בביצת עין, הביצים הן הצורה הכי מהירה לקבלת הבום של הטריגליצרידים שהם אחראיים להצרות שרירי אוטם הלב, שמובילים עם הזמן לסתימתם ולהתקפי לב, חוזרים ונשנים כל עוד לא נבעטו מהדיאטה שומנים מן החי.