Thymoquin_Fly
Meteg_Fly

אורז אדום עם אפונה, תירס ודלעת צלויה

מאת: - לענת גרינברג ניסיון רב בתחום הרפואה המשלימה עם ארגז כלים עשיר
מנה טבעונית ונטולת גלוטן, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

ארוחה על בסיס אורז אדום ואפונה. צילום: pixabay

Bazelet_Article

קל לחבב את האורז האדום – הוא עשיר בטעמים וגם במינרלים וסיבים.

הנה מתכון נהדר לארוחה בסיר אחד, מלאה בבריאות וטעימה.

המתכון מצליח לשלב באופן מופלא גם פחמימות מורכבות, גם ירקות וגם קטנייה.

למתכוני בריאות נוספים עם אורז אדום:

אורז אדום בחמאת גהי

אורז אדום מלא עם ערמונים

קערת איזון עם אורז אדום ואבוקדו

מתכון לאורז אדום עם אפונה, תירס ודלעת צלויה

מצרכים:

כוס אורז אדום שטוף ומסונן ומושרה במים רותחים לפחות שעה

כוס אפונה ירוקה עדינה טרייה או קפואה ומופשרת ומסוננת ממים

400 גרם דלעת חתוכה לקוביות

כוס תירס קפוא מופשר ומסונן ממים

כוס בצל ירוק קצוץ דק

2-3 כפות שמיר קצוץ

1 פלפל צ'ילי מרוקן מגרעינים וקצוץ

4 שיני שום פרוסות

כפית שטוחה מלח

מעט מלח גס

4-5 כפות שמן זית

הוראת הכנה:

הכנת האורז:

שמים בסיר כוס אורז אדום, 2.5 כוסות מים, כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח.

מכסים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים למשך 40 דקות עם המכסה על אש נמוכה.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 4 דקות נוספות.

מסננים את האורז משארית המים.

הכנת הדלעת:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חותכים את הדלעת לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח גס ומערבבים.

מעבירים את קוביות הדלעת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות.

בינתיים, בסיר אחר, מחממים 3 כפות שמן זית עם פרוסות שום ופרוסות צ'ילי.

מערבבים כ-2 דקות (לא יותר, היזהרו שלא יישרף).

מוסיפים לסיר את האפונה והתירס.

מכסים, מנמיכים את האש ומאדים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים חצי כפית מלח, בצל ירוק ושמיר ומערבבים.

מכסים לעוד כדקה ומכבים את האש.

מעבירים את האורז לקערה גדולה.

מוסיפים את תוכן סיר הירקות ואת קוביות הדלעת הצלויות.

מערבבים בעדינות, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערת הגשה.

צרו קשר עם ענת גרינברג - רפואה טבעית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו