Thymoquin_Fly
Sunrider_Fly

קערת איזון: חומוס, אורז אדום ואבוקדו

מאת: השפית שלי לרון אברהם ויועצת הבריאות עדי סוקול קצירי
זמן קריאה: < 1 דקה
קערת איזון משלבת את כל אבות המזון בקערה טעימה אחת
Nikui_IN

קערה אחת של טעם ובריאות תסדר לכם את כל הארוחה

רכיבים

10 עלי חסה קצוצים שטופים וקצוצים גס
כוס חומוס מבושל
כוס אורז אדום מבושל
חצי אבוקדו קלוף פרוס
סלק בינוני מבושל וחתוך לשמיניות
דלורית/ דלעת  (100 גרם) חתוכה לקוביות וצלויה בתנור עם מעט שמן זית, מלח, פלפל, 20 דקות,
180 מעלות
10 אגוזי מלך/ 2 כפות שקדים פרוסים

רוטב טחינה ספירולינה:

טוחנים בבלנדר חצי כוס מים, קוביה ספירולינה קפואה, שן שום, כף שתי כפות מיץ לימון, חצי כפית –
מלח.
טוחנים למרקם אחיד למשחה ירוקה.
מוסיפים בהדרגה כוס טחינה גולמית מלאה עד לקבלת טחינה סמיכה.
אם הטעם מעט מריר ניתן להוסיף רבע כפית מייפל.

 

הכנת הקערה

בקערה גדולה מניחים את עלי החסה הקצוצים. מעל מסדרים במקבצים חומוס, אורז אדום, אבוקדו, –
סלק, דלורית/ דלעת צלויה.
ממליחים ומפלפלים מעט. מזליפים את רוטב הטחינה ספירולינה מעל, ומפזרים אגוזי מלך/ שקדים פרוסים.

 

המתכון באדיבות עדי סוקול-קצירי, מנכ"ל – בחברה בריאה, יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית ושלי לרון אברהם. המתכון עולה כחלק מאירוע בריאות שנערך בשיתוף Eatwell  ובנק הפועלים בדצמבר 2018.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו