Liat_Fly
Liat_Fly

שניצל סייטן / טופו

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
פשוט טעים וחביב מאוד על ילדים

שניצל סייטן. צילום: pixabay

Liat_IN

מתכון זה לשניצל סייטן מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס, ניתן להכין באותו אופן עם טופו, וכן לצפות באותה דרך כרובית, ברוקולי וירקות נוספים.

את תערובת פירורי הלחם תוכלו לשדרג:

חלק מפירורי הלחם מומלץ להחליף בחומרים עשירים ומזינים יותר, שגם ישפרו את הטעמים.

כדאי להרכיב את התערובת מחצי כמות של פירורי לחם מלא וחצי שני משיבולת שועל דקה, נבט חיטה, זרעי שומשום, שקדים גרוסים או אגוזים גרוסים.

למתכונים נוספים של שניצלים צמחוניים / טבעוניים:

שניצל תירס ביתי משלושה מרכיבים בלבד

שניצלוני טופו של לביא

שניצלוני טופו קדיתא

מתכון שניצל סייטן

מצרכים:

גוש סייטן (כ-250 גרם)

לבלילה:

2 כפות חמאת שקדים

2 כפות ממרח חרדל

1 כף שום כתוש (4 שיניים)

1 כפית סירופ אגבה

½ כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוטב סויה איכותי

תערובת לציפוי 1:

½ כוס קמח מלא

½ כוס מים

תערובת לציפוי 2:

2/3 כוס פירורי לחם

½ כוס זרעי שומשום מלא

פלפל שחור טחון – אפשרות

הוראות הכנה:

לערבב היטב את חומרי הבלילה.

לפרוס את הסייטן לפרוסות דקות ולטבול בבלילה (אפשר גם להשרות לפחות 10 דקות לספיגת הטעמים).

כדי שהסייטן יתעטף בבלילה, אפשר להעביר את הפרוסות לכלי סגור, ומדי פעם להפוך או לנער אותו.

להניח בקערה את הקמח והמים ולערבב לבלילה דלילה למדי.

בצלחת נוספת לערבב את פירורי הלחם וזרעי השומשום.

לצקת שמן בשכבה דקה למחבת מעל להבה בינונית.

בעזרת מזלג, לטבול את פרוסות הסייטן המושרה בתערובת הקמח והמים מכל הצדדים, ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם.

לטגן מכל צד כ-4 דקות. להעביר לצלחת מרופדת בנייר סופג ולהגיש.

אם תעדיפו לאפות, אפשרות בריאה וטעימה בהחלט, יש להניח את השניצלים בתבנית תנור על נייר אפייה, להברישם בשמן זית בטפיחות קלות ולאפות בחום של 200 מעלות כ-10 דקות, עד שמשחימים מעט.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו