Liat_Fly
B12Ultra_Fly

שיפודי כרוב על המנגל

מאת: המתכון באדיבות חברת אחוה - יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
רוצים להוסיף נגיעה בריאה וצבעונית למנגל של יום העצמאות? שיפודי כרוב על האש זה בדיוק מה שחיפשתם, ובשילוב עם טחינה עשירה מדובר פשוט במעדן

שיפודי כרוב על המנגל. צילום: הדס ניצן

Less123_In

מחפשים תוספת מרשימה או מנה צמחונית למנגל? לכו על שיפודי כרוב צבעוניים בליווי רוטב טחינה בסגנון אסיאתי.

הם קלים להכנה, מלאי טעם ונצלים נהדר גם על המנגל וגם בתנור.

מתכון ססגוני ומפתיע שישדרג כל חגיגה משפחתית.

למתכוני בריאות נוספים ליום העצמאות:

שיפודי טופו טעימים אש

מתכונים ישראלים עם טוויסט בריא

סקירת תחליפי בשר למנגל טבעוני

מתכון לשיפודי כרוב על המנגל

מצרכים לארבעה שיפודי כרוב:

חצי כרוב  לבן

חצי כרוב אדום

רבע  כוס שמן זית

מצרכים לרוטב:

חצי כוס טחינה גולמית מסורתית

פיסת ג'ינג'ר של של כסנטימיטר אחד

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף סילאן

חצי כפית צ'ילי גרוס

מיץ מרבע לימון ליים

כוס מים קרים

הוראות הכנה:

חממו את המנגל או את התנור ל-200 מעלות.

חתכו את שני סוגי הכרוב לאורך ולרוחב לקבלת קוביות.

שפדו את הקוביות על גבי שיפוד מברזל והברישו בשמן זית.

הניחו על גבי המנגל או הכניסו לתנור לכ-20 דקות, עד לצריבה קלה של שולי הכרוב.

ערבבו את הרכיבים לרוטב בקערה והוסיפו מים, עד שיתקבל רוטב במרקם טחינה.

בצלחת הגשה, הניחו את שיפודי הכרוב, זלפו מעל מרוטב הטחינה והגישו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו