שיפודי כרוב על המנגל
מחפשים תוספת מרשימה או מנה צמחונית למנגל? לכו על שיפודי כרוב צבעוניים בליווי רוטב טחינה בסגנון אסיאתי.
הם קלים להכנה, מלאי טעם ונצלים נהדר גם על המנגל וגם בתנור.
מתכון ססגוני ומפתיע שישדרג כל חגיגה משפחתית.
למתכוני בריאות נוספים ליום העצמאות:
מתכונים ישראלים עם טוויסט בריא
מתכון לשיפודי כרוב על המנגל
מצרכים לארבעה שיפודי כרוב:
חצי כרוב לבן
חצי כרוב אדום
רבע כוס שמן זית
מצרכים לרוטב:
חצי כוס טחינה גולמית מסורתית
פיסת ג'ינג'ר של של כסנטימיטר אחד
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
חצי כפית צ'ילי גרוס
מיץ מרבע לימון ליים
כוס מים קרים
הוראות הכנה:
חממו את המנגל או את התנור ל-200 מעלות.
חתכו את שני סוגי הכרוב לאורך ולרוחב לקבלת קוביות.
שפדו את הקוביות על גבי שיפוד מברזל והברישו בשמן זית.
הניחו על גבי המנגל או הכניסו לתנור לכ-20 דקות, עד לצריבה קלה של שולי הכרוב.
ערבבו את הרכיבים לרוטב בקערה והוסיפו מים, עד שיתקבל רוטב במרקם טחינה.
בצלחת הגשה, הניחו את שיפודי הכרוב, זלפו מעל מרוטב הטחינה והגישו.