שוקולד מרפא
כולנו מכירים את ההרגשה הטובה אחרי אכילת שוקולד.
ובאמת – קקאו נחשב למזון על של ממש, ויש לו תרומה הן בהיבט של הבריאות הפיזית והן הנפשית.
אבל מה לעשות שבשוקולד התעשייתי יש המון מרכיבים שהם הרבה פחות טובים לבריאותנו?
הכנת שוקולד בבית היא פשוטה וקלה, והתוצאה – מענגת ומזינה.
המתכון מטה לקוח מתוך קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. כדאי לנסות!
למתכוני שוקולדים בריאים נוספים:
מתכון לשוקולד מרפא של אביטל סבג
מצרכים:
כוס וחצי אבקת קקאו
חצי כוס חמאת קקאו
כוס וחצי שמן קוקוס
כוס סירופ מייפל
תוספות:
שקדים טחונים
פיסטוקים שלמים
פרי גוג'י ברי
חמוציות
קליפת תפוז מגוררת
קליפת לימון מגוררת
טחינה גולמית
שבבי קקאו אורגנים
הוראות הכנה:
מערבבים את החומרים הרטובים עם היבשים.
במידה ושמן הקוקוס מוצק, יש לחמם אותו מתחת לסיר מים בשיטת "באן מארי".
ניתן ליצוק את השוקולד המומס, לאחר ערבוב עם התוספות, לצורת פרלינים בתבניות מתאימות מסיליקון או בתבניות מיוחדות לפרליני שוקולד, או במשטחים בקופסאות.