LiatBook_Migdal
ECO_CU_FLYR

שוארמה סייטן

מאת: דורית דן, מייסדת D-Food , ארוחות בריאות עד הבית

סייטן זהו חלבון המיוצר מחיטה. תהליך הכנתו נעשית על ידי הכנת בצק ולאחר מכן שטיפת הבצק במים כך ממיסים ונפתרים מהעמילן, מה שנשאר זה החלבון. סייטן מכיל גלוטן על כן לא מתאים למי שאלרגי לגלוטין. הסייטן משמש כתחליף לבשר, הוא נפוץ באסיה שכן הומצא על ידי נזירים בסין שדתם אוסרת על אכילת מוצרים מהחי.
בשל מרקמו וטעמו הניטראלי הסייטן סופח טעמים על כן אפשר להוסיף אותו לכל תבשיל וליצור ממנו מגוון טעמים.

 

שווארמה סייטן

רכיבים:

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 גוש סייטן  כ- 500 ג"ר חתוך לרצועות דקות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית

LiatBook_Article


אופן ההכנה:

1. שמים שמן במחבת, על אש בינונית גבוה.

2. מקפיצים את הבצל ל- 2 דקות ומוסיפים את הפלפלים לעוד 2 דקות.

3. מוסיפים את הסייטן והתבלינים מערבבים טוב כדי לצפות את הסייטן בתבלינים. מקפיצים ל 5 דקות.

4. מוסיפים מעט מים אם מתייבש ונדבק למחבת.

5. מנמיכים את הלהבה לבינונית מכסים ומבשלים ל5-10 דקות עד שהתבלינים התרככו וטעמם נטמע בסייטן.

* להגיש עם ממרח חומוס בפיתה מקמח מלא וסלט ירקות חי, או בצלחת לצד אורז מלא.

 

השאירו תגובה: