אוכלים בריא

Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

קיש ברוקולי וגבינות עיזים

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית

חומרים לבצק:

1/2 1 כוסות קמח מלא 70%
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים קרים

חומרים למלית:

2 ראשים של ברוקולי
גבינת פטה עיזים
גבינה קשה עיזים
2 ביצים אורגניות
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

אופן הכנה:

לערבב את הקמח עם המלח, להוסיף את הנוזלים וללוש לקבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון ולשמור במקרר כמחצית השעה עד שעה.

גיוון: אם משתמשים בקמח מלא 100%, רצוי לערבב מחצית הכמות עם קמח לבן.
לקבלת בצק למאפים מתוקים יש להחליף את המים במיץ תפוחים קר

לאדות את הברוקולי לרכות ולהוציא למים קרים.
לערבב בקערה את הביצים, גבינת פטה מגורדת וגבינה קשה חתוכה לרצועות דקות.
לתבל,להוסיף את הברוקולי ולערבב.
לשטח את הבצק על תבנית אפייה משומנת.
לצקת מעל הבצק את המלית.
לאפות בחום בינוני כמחצית השעה.

 

 

השאירו תגובה: