BLEND_FLYLEFT
PASHUT_MIG

קינואה עם פטריות שיטאקי, אצות וטופו

מאת: ורד לב נטורופתית N.D מדריכת הנקה
"אם הדגנים" כפי שהייתה ידועה ע"י האינקה- הקינואה, אינה ממש דגן, אך היא נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בעצם זהו פרי בוטני של צמח הגדל באזור האנדים.
סלט קינואה

סלט קינואה (123RF)

יש לה גרעינים קטנים וצהבהבים (ניתן למצוא זנים שונים בצבעים המשתנים מחום כהה ועד ללבן. הסוג הלבן- בז' הוא הנפוץ ביותר ונחשב לבעל הערך התזונתי הגבוה ביותר). כשמבשלים אותה הנבט מתעגל למעין זנב והיא הופכת שקופה יותר.

העלים של צמח הקינואה אכילים גם כן, אך הם מגיעים לעיתים רחוקות בלבד לחנויות (גם בארה"ב).
רצוי לשמור את הקינואה במקרר/ פריזר.

לפני הבישול יש לשטוף אותה היטב, מאחר והיא מכילה מעטה סבוני במרקמו, המותיר טעם מריר מעט.
בבישולה משתמשים בכמויות כפולות של מים ביחס לקינואה, כמו עם דגנים רבים אחרים. היא יכולה להחליף את כל הדגנים בתבשילים המוכרים לכם. בשביל לקבל טעם יותר אגוזי- קראנצ'י יש לקלות אותה למספר דקות בחום גבוה ללא שמן לפני הוספת מי הבישול.

ECO_2020_250

יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר, פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E ).

הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.

קינואה מבשלים עם כמות כפולה של מים, כך שעל כל כוס קינואה יש לשים 2 כוסות מים (או כל נוזל אחר).
כאשר המים רותחים יש להקטין את האש ולהמשיך לבשל על אש קטנה, עד שכל המים נספגים והקינואה מוציאה זנבון לבנבן קטן.

ולמתכון….

חומרים:

כוס קינואה
2 כוסות מים
3 פטריות שיטאקי
מלח
חופן לא גדול של אצות אראמה (ARAME)
1/3 חבילת טופו

למרינדה:

2 כפות שמן זית/ שומשום
כף רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורד
2 כפות יין אדום
כפית אבקת פלפל חריף
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

אני מתייחסת במתכון זה לכוס קינואה כמנה בסיסית, אפשר כמובן להגדיל בהתאמה.
לפני שמתחילים את הבישול יש לעשות 2 דברים: להשרות את האצות כ- 15 דקות במים. לערבב את חומרי המרינדה ואת הטופו לחתוך לקוביות ולהשרות לכמה שיותר זמן(רצוי כמה שעות כדי שהטופו יספוג טעמים).

שמים בסיר את כוס הקינואה עם 2 כוסות מים. מוסיפים 3 פטריות שיטאקי קצוצות (ללא הבסיס) ומלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד להיספגות הנוזלים. כשזה מוכן (אחרי 15-20 דקות בערך), מכבים את האש ומערבבים פנימה את האצות לאחר שסוננו ואת הטופו עם חלק מ- או כל המרינדה (לפי הטעם והמרקם הרצוי). מכסים את הסיר ומחכים מספר דקות לפני שאוכלים.

 

תגיות:
השאירו תגובה: