Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

קוסקוס עם רָגְרָה בנוסח הודי

מאת: חנה סרור
זמן קריאה: < 1 דקה
רָגְרָה הוא מאכל קליל העשוי מחומוס גרגירים, ואפשר לאכול אותו חם או קר בתור מנה ראשונה או סלט. כמו כן הוא יכול להוות תוספת עשירה לקוסקוס ולשמש כמנה צמחונית

קוסקוס עם רָגְרָה בנוסח הודי (חנה סרור)

Sunrider_Article

המרכיבים

1/2 ק"ג קוסקוס מוכן
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף קטן, לפי הטעם
1 כוס כוסברה קצוצה
6 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה תבלין הודי יבש לדגים או מָסָאלָה יבש
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 ק״ג גרגירי חומוס מוכנים שטופים ומסוננים
1 כפית תרכיז תמרהינדי או כפית לימון טרי סחוט

להגשה: 1 בצל קטן קצוץ ו־1/2 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. מטגנים בסיר בינוני את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הפלפל, הכוסברה, השום וקוביות תפוחי האדמה ומטגנים כמה דקות.
3. מוסיפים את התבלינים היבשים וכוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את החומוס, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.
5. מוסיפים את התמרהינדי ומכבים את האש.
6. יוצקים את התבשיל מעל קוסקוס ומקשטים בבצל קצוץ ובכוסברה.

מתוך ספר הקוסקוס הגדול, מאת חנה סרור

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו