ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

WING_FLYR

Powered by WP Bannerize

פלאפל עדשים

מאת: לימור עברון- גילת (נעה גילת)

פלאפל עדשים

משתתפים:

כוס עדשים אדומות לאחר השריה במים ללילה (אני משרה, לאחר שטיפה עד שמי השטיפה הופכים שקופים), כמות גדולה ומקפיאה בכמות של כוס ואז לא צריך בכל פעם להשרות שוב.
בצל
4 שיני שום
צרור פטרוזיליה
כוסברה אני קונה יבשה כתבלין וזה יוצא מצוין
כף טחינה מלאה
3-4 כפות קמח מלא אורגני
כפית אבקת אפיה
מלח
כמון
מעט צ'ילי

אופן ההכנה:

מכניסים הכל למעבד מזון ומפעילים.
המרקם יוצא מעט דליל, לכן משתמשים בידיים רטובות כשמנסים לכדרר כדורי פלאפל על מנת להניח אותם על תבנית, שיש עליה מעט שמן זית.
אופים למשך כ – 20 דקות או עד שמזהיב / משחים על פי הטעם האישי
הולך מצוין עם פיתה מלאה + כף טחינה + מעט חריף + סלט ירקות
גם סרבנים כמו הבן שלי מסכימים לאכול כך עדשים

הטעם הדומיננטי בפאלפל ואת זה הרבה לא יודעים, הוא זרעי כוסברה טחונים.
כל מתכון פאלפל, יהיה קרוב למקור עם התבלין הזה.
ואגב טיפ ! זרעי כוסברה שלמים יש לשמור בכלי פתוח, השקים בהם מגיע התבלין כמעט כולם נגועים בכל מיני מרעין בישין. ברגע שנשמור את התבלין בכלי פתוח, נאפשר להם להתעופף לכשיוולדו.

 

לימור עברון גילת

השאירו תגובה: