פירה דלורית עם טחינה אתיופית ועשבי תיבול
מנה טבעונית, מזינה ומלאת טעם
מצרכים:
- דלורית גדולה
- חצי לימון
- עלי אזוב (טרי/יבש)
- טחינה אתיופית גולמית רגילה או מלאה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מכניסים את ראש השום והדלורית (בשלמותה) לתנור למשך שעה ורבע.
- מוצאים מהתנור ומצננים מעט.
- בעזרת כף מחלצים את תוכן הדלורית מהקליפה לתוך קערית.
- מוסיפים לדלורית 5 כפות טחינה אתיופית גולמית מלאה, מיץ מחצי לימון, את תוכן ראש השום ומעט מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- מקשטים בעלי אזוב ומגישים חם.
המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית.