SmartKish_Fly
Jeliat_Fly

על מיקרוגל וסרטן

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
זמן קריאה: 2 דקות
בבישול רגיל המזון מתחמם מן החוץ פנימה. בבישול במיקרוגל, החימום מתחיל מן הפנים החוצה ויש לכך השפעות הרסניות למזון ולתאים של האדם שאוכל את אותו מזון
SmartKish_In

הרפואה הקונבנציונאלית לא מתייחסת לנזקי הבישול במיקרוגל מאחר ואין היא מייחסת חשיבות מיוחדת למזון. הקו אותו מובילה רפואה זו הוא לחימה בחיידקים ווירוסים, השפעת גנים שונים ותרופות. תזונה היא משהו צדדי ביותר עבורה.


ידוע לכל שהימצאות קרוב למיקרוגל הפולט קרינה אלקטרומגנטית היא אחד הגורמים לסרטן. אם כך מדוע אין מקשרים בין אכילת מזון שבושל במיקרוגל עם תחלואה בסרטן? מסתבר שיש בהחלט קשר כזה.

בבישול רגיל המזון מתחמם מן החוץ פנימה. זוהי הדינמיקה הנורמאלית של חימום. אמת הדבר שכל בישול שהוא פוגע במזון, קודם כל באנזימים שבו, אבל הנזק של בישול בקרני מיקרוגל עולה במידה רבה על זה של בישול רגיל. בבישול עם מיקרוגל, החימום מתחיל מן הפנים החוצה ולכך יש השפעות שונות מאלו של בישול רגיל. 

מיקרוגל משנה לנו את הגנים

תנורי מיקרוגל בנויים על העיקרון של זרם חילופי. אטומים, מולקולות ותאים נפגעים על ידי הקרינה האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה. שום אטום, מולקולה או תא של אורגניזם כלשהו לא  יכול בפני כוח הרס כזה כל פרק זמן שהוא, אפילו לא בטווח האנרגיה הנמוך של מיליוואטים. לכן מבנה המולקולות של מים הנמצאות במזון נקרע לגזרים ונוצרים איזומרים לא טבעיים – כלומר איכותם נהרסת.

אם כן, קודם כל נפגעות מולקולות המים שבמזון המתבשל. אמת הדבר שגם השמש פולטת גלי מיקרו. אבל גלים אלו שונים בעוצמתם ואין הם פוגעים באורגניזמים חיים.

זאת לא כל הבעיה. לאפקט החימום במיקרוגל, יש נזק ישיר לתאים ולגנים המצויים במזון הנאכל.

בטכניקת מיקרוגל משתמשים במחקר, כאשר רוצים לשנות גנים. מחלישים אותם עם קרינת מיקרוגל ואז הם ניתנים לשינוי. הקרינה הורסת את מבנה התא ובכך מנטרלת את הקוטביות החשמלית שבו. קוטביות זו מהווה את כוח החיות  של התא המתקיים מההבדלים בקוטביות בין פנים התא לדופנותיו.

אכילת מזון שנפגע מגלי מיקרוגל פוגעת באוכליו. תאי הגוף של הניזון ממזונות כאלו הופכים לתאים אנאירוביים  שמנצלים אנרגיה מגלוקוז בדרך של תסיסה. זהו המצב כשיש סרטן. זוהי הדרך בה תאי סרטן שורדים ומתרבים. תאי סרטן אינם יכולים להתקיים בנוכחות חמצן. זוהי סיבה מדוע אסור לחולי סרטן  לצרוך סוכר או מזונות שהוכנו עם סוכר.

על כן, אין היגיון לבשל בגלי מיקרו –  פשוט משום שאין היגיון להפוך תאים נורמאליים לתאי סרטן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. לידיה

    האם חימום קצר של צלחת מרק, או אורז במשך דקה עד שתי דקות מזיק בדיוק כמו בישול של 10 דקות או יותר במיקרו?
    אשמח לקבל תגובה.

  2. אלברט איינשטיין

    גיבבת פה כל כך הרבה שטויות שלא קשורות זו לזו.

    הייתי מצפה שלפחות תביא איזה מקור רציני, ולא בלבול מוח על משפט בארה"ב.

  3. דניאל וטורי

    סליחה אבל הכותרת המגוכחת שלכם שהחום מתפזר בכיוון ההפוך נשמעת כל כך מטופשת שאני בכלל לא אקרא את הכתבה

  4. סקפטית ואשמח להסבר

    נגיד שתאי המזון שחומם במיקרו נחלשו. אולי זה משפר את העיכול והזמינות שלהם? הרי לא אותי הכניסו למיקרו והפעילו עליי מניפולציה הרסנית, אלא את המזון – או המשקה. אולי זה באמת לא כל כך נורא?
    הייתי רוצה לראות נימוקים והוכחות קבילות לטענות החמורות שעולות כאן.
    בהעדרם – אין בסיס מחקרי או קליני או אפילו תיאורטי לנטען כאן. מאחר שהנושא בכל זאת חשוב מאוד, אשמח להבהרות.

  5. מישהו

    "האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה"
    זה פשוט כל כך מטופש ולא נכון שאני לא יודע אם זה בדיחה אכזרית כלשהיא

  6. מישהי

    איזה גיבוב של שטויות…
    ממתי למולקולות מים יש איזומרים?!
    וזה הפוך לגמרי, תאי סרטן חייבים חמצן, לכן הם יוצרים נימי דם חדשים באיזור הגידול כדי שדם עם חמצן יגיע אליהם…
    ואיך לעזאזל מזון שנפגע מגלי מיקרו גורם למוטציות מרחיקות הלכת שתוארו כאן…

  7. גדי

    שום דבר לא נשאר במזון אחרי חימום במיקרו. אנרגיית מיקרו עוצמתה נמוכה ודומה לגלי רדיו. אלו גלים ארוכים 6-12 סנטימר אורך גל! אפשר אפילו למדוד בבית את האורך שלהם בקלות
    https://gadieid.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
    הם גורמים לחימום. חימום יתר יכול להרוס תאים, הוא לא מסרטן ולא גורם למוטציות. אין לזלזל בנזק של הרס תאים אבל לומר שהמזון הופך להיות מסרטן זה אפילו לא בדיחה… בניגוד למשל לקרינת UV על-סגול שהיא אכן מסוכנת מאד (לכן חשוב להיזהר בחשיפה לשמש)…

  8. אילן אינגלס

    אני מצטער, אני לא נוהג להלבין פני אדם בפומבי, אבל מה שכתוב כאן כל כך חובבני שזה מביש.

    החימום במיקרוגל פועל מבחוץ אל הפנים גם כן (שים כיכר לחם קפואה במיקרוגל וחמם אותה רק דקה. ניסוי פשוט שניתן לערוך בבית המדגים את התופעה). החימום נעשה פשוט ע"י הקרנה בתדר א"מ המתאים למים- כך שהמים מתחממים ומכאן כל האוכל המכיל מים מתחמם. תנור בישול רגיל מחמם ע"י הקרנה של תדרים אחרים בתחום רחב, המחממים את כל מרכיבי המזון.
    זרם חילופין הוא תורת העברת חשמל, כמו זרם ישיר. אין לזה קשר לאופן פעולת המיקרוגל פרט להעברת הכח לביצוע החימום, ופעולת המתנד שמעורר את פליטת הקרינה. קוטביות של אטומים ומולקולות לא משתנה כתוצאה מפגיאה גל אלקטרו מגנטי, לפחות לא בצורה המתוארת כאן, ולא בתדירויות המתוארות כאן.

    מולקולות המים לא "נפגעות" לא יותר מאשר כשהן מחוממות בתנור רגיל. אלו שטויות כמו הומאופטיה. המירב שנגרם הוא אידוין. וכן, השמש פולטת קרינה רבה, בכל מני אורכי גל. חלקה נבלמת במגנטוספריה, חלקה בחלקים אחרים של האטמוספרה, אבל חלקה מגיעה אלינו ו*כן* גורמת לנזק. זוכרים? לא להיחשף לשמש? (למרות שמקרים האלו יותר מתכוונין לתדרויות אחרות שמזיקות יותר.

    קשקושים שמדברים על "חיות התא" מבהירה לי שאפילו אני- שרק לקחתי קורס אחד של ביולוגיה תאית, יודע שהדוקטורט שלך כנראה בהתכתבות. התא הוא מערכת מסובכת להפליא, שלא פועל רק על "קוטביות" אלה על עוד המון מנגנונים, והקרנה תהרוס אותו בדרכים נפלאות אחרות, ולא ע"י הוספת אלקטרונים דרך קרינת מיקרו (עוד לא הבנתי מהיכן אתה הופך את הקרינה לאלקטרונים- אצלנו בפקולטה יש מחקר רב על הנושא, אולי תתכבד ותלמד אותנו?)

    תסיסה? מה? שתיית מים שהוקרנו בגלי מיקרו הופכת אותנו לשמרים?

  9. ofir

    its surprising you can even manage to breath

  10. מדען

    זה ממש לא נעים לראות גיבוב מוחלט של שטויות ושקרים במאמר שמתיימר להיות מדעי בצורה כזו או אחרת. זה פשוט לא נכון. ערמה של שטויות ושקרים ללא שום עובדה נכונה.

    הייתי מצפה מאתר רציני כמו זה שיביא מאמרים עם ביסוס מינימלי כלשהו ולא שקרים שכאלה.

  11. ליברל

    חיפוש קצר באינטרנט מעלה שני דברים: אתה לא דוקטור לרפואה (אתה PhD ולא MD). מעניין במה יש לך דוקטורט – אולי בספרות, כי כמות הבדיון במאמר שלך עולה בהרבה על כמות האמת.
    הדבר השני – במקרה לגמרי אתה מציע באינטרנט את שירותיך ומתיימר ל"ריפוי טבעי" של מחלות, כולל סרטן. לא הייתי שולח אליך כלב להתרפא, שלא לדבר על בני אדם.

  12. גיא

    אם הד"ר רוצה להאמין לסיפורי מעשיות שלו בעצמו שיבושם לו. אבל אין הצדקה לאנטי-מדע הזה בפורום תזונה.

  13. יואל

    הקרינה עלולה להפוך את המחם ל-DHMO, חומר הרבה יותר מסוכן.

  14. ד"ר איוול

    ממתי הגנים שאוכלים משפעיעים?הדנ"א במזון מפורק לגמרי בקיבה ולא נשארים גנים….ממתי תאים סרטנים הם אנארוביים? תאים סרטיניים הם כמו כל תא רגיל והם דורשים חמצן לכן גורמים לגדילת כלי דם לידם כדי להעשיר את סביבתם בחמצן. חום לא משנה את תכולת הדנ"א ואני בתור חוקרת במעבדה מעולם לא השתמשתי בקרינת מיקו לשינוי דנ"א – אולי התבלבלת מר מדוקטור עם קרינת יו-וי שהיא הקרינה מהשמש…ומאווווד שונה מזו של המיקרו.

  15. ד"ר דוכנברג

    אם באמת היה כימיקל ש:

    -גורם למותם של מאות אנשים כל שנה ששואפים אותו.
    -גורם לקורוזיה של מתכות,
    -תורם לאפקט החממה.
    -גורם להשתנה.

    אנשים היו נוקטים אמצעים כמו:

    -לשים מצילים בים
    -לצבוע את הגדר שלהם
    -להתלבש פחות חם בימים מעוננים
    -ללכת לשירותים

    ומכיוון שאף אחד לא עושה את הדברים האלה ושאני אומר שאני ד"ר אז אין כימיקל שנקרא DHMO

  16. דר' מרדכי הוכברג PhD תזונאי

    הכתוב במאמר 'על מיקרוגל וסרטן' נלקח מתוך מקורות מדעיים באנגלית.
    הגעתי אליהם דרך אתר, אשר סוקר מקורות מדעיים ומסכם אותם.
    הקישור לנושא זה באתר האמור הוא:
    https://www.naturalnews.com/030651_microwave_cooking_cancer.html
    בתחתית המאמר באנגלית מובאים המקורות המדעיים עליהם הוא הסתמך.

  17. מומחה לרפואה טבעית

    כואב הלב מזה שמטפלים ברפואה טבעית מעלימים עין מהמדע. אי אפשר לבנות לבנאדם דרך חיים שמושרשת על מיתוסים. עד היום אני נפגש עם אנשים שמבקשים לשמוע יעוץ ברפואה טבעית כאשר אני אומר להם שמה שסיפר להם המטפל זה שטויות הם פשוט בורחים.
    אני לא מדבר רק על מיקרוגל יש עוד המון שטויות על מזון אורגני.
    בבקשה, אנשים באים אליכם עם בעיות ומבקשים עזרה אז לפני שאתם מטיפים להם תבדקו קודם אם יש לכם מושג על מה אתם מדברים.
    פשוט עצוב וחבל.

  18. שי דשא

    אז לא רק שפרסמת מאמר שהוא כולו שטויות. אלא למעשה תרגמת אותו מילה במילה ופרסמת אותו בשמך.

    מביש שאתה קורא לעצמך ד"ר