Bari15_Fly
Bari15_Fly

ספחת (פסוריאזיס) (Psoriasis)

מאת: הוצאת פוקוס ספרים
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא ספחת מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
SmartKish_In

כמו בכל הבעיות הבריאותיות הקשורות לעור, גם במקרה של ספחת (פסוריאזיס) מומלץ לעודד את הגוף לנקות את עצמו מרעלים דרך מערכת העיכול והשתן במקום דרך העור.

מזונות מומלצים

מומלץ לספק לגוף חלבונים באמצעות אכילת דגים וחלבונים צמחיים כמו טוֹפוּ וקטניות. הרבה יותר קל לגוף לעכל מזונות אלה מאשר חלבונים מן החי.

הגבירו את צריכת הסיבים התזונתיים. אכלו מזון מלא וטרי כמו דגנים מלאים, ירקות ופירות טריים או קטניות בכל ארוחה.

חומצות שומניות חיוניות מפחיתות מעוצמת הדלקות ומסייעות רבות לשיפור הספחת. דגי מים קרים כמו מקרל וסלמון (אלתית) הם מקורות מצוינים לחומצות שומניות חיוניות, כמו גם זרעי פשתה ושמן פשתה. זרעי פשתה הם גם מקור מצוין ומרוכז של סיבים תזונתיים. טלו 2-1 כפות מדי יום עם כוס מים.

הרבה מהאנשים הלוקים בספחת סובלים מחוסר באבץ או בוויטמין A. אכלו גרעיני דלעת העשירים באבץ. כדי להכניס לגופכם ויטמין A, אכלו ירקות כתומים, צהובים או ירוקים.
שתו מדי שעתיים כוס מים נקיים כדי לשפר את העיכול, לנקות את הגוף מרעלים ולהפחית דלקות.

מזונות שיש להימנע מהם

הימנעו מאכילת בשר בקר, בשר עוף או חלב ומוצריו. אנשים הלוקים בספחת סובלים פעמים רבות מקושי בעיכול מזונות חלבוניים. מאכלים אלה מקשים במיוחד על פעילות המעיים. בנוסף, בשר בקר וחלב מכילים חומצה אראכידונית המגבירה את הדלקתיות.

קיימים מזונות נוספים שיכולים להיות קשים לעיכול – הימנעו מאכילתם. מזונות עתירי שומנים, מטוגנים וקלוקלים שייכים לקטגוריה זו, כמו גם מוצרים העשירים בסוכר לבן.

אלכוהול גורם לדלקות ולהתפרצות של ספחת אצל אנשים רבים. הגבילו את שתיית המשקאות האלכוהוליים. אם אתם מבחינים שאלכוהול גורם לכם להתפרצות של ספחת, הפסיקו לחלוטין לשתות משקאות אלכוהוליים.

יש אנשים שהספחת מופיעה אצלם כתגובה אלרגית לאכילת מזון מסוים. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ואמצו את דיאטת האלימינציה המופיעה שם. אם מזון מסוים גורם להתפרצות ספחת או מחריף את הספחת הקיימת, הפסיקו לאכול אותו. גלוטן, חלב-פרה, סוכר לבן ומיצים מפירות הדר גורמים בשכיחות גבוהה ביותר לאלרגיות.

הקפידו להימנע מצריכת קפאין.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא ספחת – פסוריאזיס מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• טלו ויטמינים בכמות מספקת. הרבו לאכול מזון המכיל שמן מסוג אומגה-3, כגון דג סלמון.

מה אסור?

• הימנעו מאכילה של מזון מתובל או שמן. אין לאכול בשר כבש, דגים, חסילונים, עירית, בצל, שום, קינמון, פלפל חריף, חרדל או פרי השומר כל אלה מעוררים את התפרצות הספחת.

טיפול תזונתי

• אִכלו פטריות סיניות מיובשות  במשך תקופה ממושכת (ניתן להשיג אותן בחנויות למזון אסייני). השרו אותן במים במשך שעתיים. טגנו בבחישה בשמן בישול וברוטב סויה. אִכלו עם מאכלים אחרים.

• אִכלו שזיפים שחורים.
המצרכים: 450 גרם שזיפים שחורים, סוכר.
אופן ההכנה: הסירו את הגרעין. הוסיפו 2 כוסות מים והרתיחו. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו עד שהתבשיל יהיה סמיך. אחסנו בכלי סגור. אִכלו 1 כף בכל פעם, עם 1 כפית סוכר, 3 פעמים ביום.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שמרית

    אני חולה גם כן בפסוריאזיס, ומשתמשת בדייבובט (משחה טיפולית) שממש עוזרת לי להעלים את הפצעים, ומאוד מקלה עם תחושת הגירוד. מה שבאמת מעניין אותי, הוא האם כשמשתמשים במשחה, או בתרופה מסויימת, איך מתאימים את התזונה למה שמשתמשים בו?

  2. מרי

    עד כמה שידוע לי סירפד אמור להועיל גם כן לניקוי הדם
    ומנסיון שלי זה עוזר אבל קשה לקיבה לעקל את הקפסולות

    מה דעתך על הסירפד הוא גורם לנזקים כלשהם???

  3. א.פ

    אין בעיה … קם בבוקר לא שותה קפה.. רעב .. לא אוכל בשר.. גם לא עוף… לא שותה בירה.. יין… שום דבר שנגע במחבת…תה בלי סוכר.. על זה אני חי.

    הכל בראש.. היו לי תקופות בחיי שאכלתי סטייקים לארוחת בוקר עם בירה והייתי נקי וחלק … והיו תקופות שרק צרכתי ירקות וויטמינים והגוף צרח.. "תביא ת'אוכל" .
    עם זאת.. חייבים להיות קשובים:)